Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Μητσοτάκης δευτερολογία: Εμπαίζετε τους συνταξιούχους- Χάνατε 34 δις € του ΑΕΠ κάθε χρόνο


Για εμπαιγμό των συνταξιούχων κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα και τον ίδιο προσωπικά από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντάς του ότι είχε τάξει 13η σύνταξη και τελικώς προχώρησε σε περικοπές. Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό να «ξεψηφίσει» τις περικοπές των συντάξεων και σημείωσε πως η ΝΔ θα ταχθεί στο πλευρό του.

Διέψευσε μάλιστα κατηγορηματικά το δημοσίευμα της εφημερίδας
ΕΦΣΥΝ που τον θέλει να ζητάει περικοπές συντάξεων από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σόλτς και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Ο Σόλτς επικοινωνεί με την ΕΦΣΥΝ. Έγινε ένα θαύμα, τα έγραψε ο Καρτερός» δήλωσε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας το Μαξίμου για στημένη ιστορία.

Εξάλλου, στο θέμα της οικονομίας και απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο, ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε γιατί το ΔΝΤ δεχόταν υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης το 2014, τονίζοντας ότι η υπερφορολόγηση και ο αφανισμός της μεσαίας τάξης που ακολούθησε τα επόμενα 3,5 χρόνια βούλιαξε την οικονομία.

Πρόσθεσε δε ότι αν η Ελλάδα συνέχιζε στο δρόμο της ανάπτυξης το ΑΕΠ της θα ήταν σήμερα στα 247 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα έχει πέσει στα 183 δισ.

«Χάνατε 34 δισεκατομμύρια ευρώ του ΑΕΠ κάθε χρόνο»

Χαρακτήρισε μάλιστα καλοδεχούμενη οποιαδήποτε παρέμβαση στο χρέος, σχολιάζοντας ωστόσο ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι αυτοί που προϋποθέτουν μία πιο τολμηρή παρέμβαση στο χρέος και κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι παρέλαβε ιδιωτικό χρέος ύψους 85,3 δισ. και το εκτόξευσε στα 131 δισ.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα του 2015 και το κλείσιμο των τραπεζών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι οδήγησε σε μία τρίτη, ανούσια ανακεφαλαιοποίηση η οποία προκάλεσε πτώση της αξίας των μετοχών των τραπεζών στο ΤΧΣ.

«Ζημιώσατε την περιουσία του ελληνικού λαού κατά 25 δισεκατομμύρια ευρώ και χορεύατε στο Σύνταγμα παρέα με τους χρυσαυγίτες» δήλωσε σχετικά.

Εξάλλου, κάνοντας λόγο για το σκοπιανό, ρώτησε ευθέως τον κ. Τσίπρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγνωρίσει από το 2008 τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας για να λάβει καταφατική απάντηση, προσθέτοντας ότι με τη συμφωνία αναγνωρίζεται μακεδονική εθνότητα:

«Στη συμφωνία αναγράφεται ο όρος nationality που είναι η εθνικότητα. Citizenship είναι η ιθαγένεια, μάθετε και λίγα αγγλικά» είπε και συνέχισε: «Ρωτήστε τον κ. Ζάεφ που έχει στηρίξει όλη του την καμπάνια στο ότι πήρε από την Ελλάδα αυτό που τόσα χρόνια επεδίωκαν τα Σκόπια».

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι με τη συμφωνία δεν φρόντισε να προστατέψει τις ελληνικές εταιρείες που φέρουν στην επωνυμία τους το όνομα «μακεδονικός»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.