Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Σταϊκούρας: Η εσωτερική στάση πληρωμών η... κανονικότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εσωτερική στάση πληρωμών γίνεται μόνιμη πραγματικότητα: οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου παραμένουν αμετάβλητες, παρά την
εκταμίευση δόσεων για την αποπληρωμή τους»
 
Πλήρης Δήλωση:
 «Η Κυβέρνηση συνεχίζει να στερεί ρευστότητα από την αγορά, στεγνώνοντας την πραγματική οικονομία. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου διατηρούνται και φέτος υψηλές, περίπου στα 3,4 δισ. ευρώ, σχεδόν αμετάβλητες παρά την εκταμίευση δόσεων για την αποπληρωμή τους.

Αποδεικνύεται, έτσι, ότι δημιουργούνται συνεχώς νέες οφειλές, και ότι καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολη η πλήρης εξόφλησή τους μέχρι το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, όπως έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση. Πρόκειται για ακόμη ένα πεδίο άσκησης οικονομικής πολιτικής στο οποίο γίνεται ολοφάνερη η κυβερνητική ανικανότητα.

Η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει και θα εφαρμόσει ένα σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με ουσιαστική αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων και χρηματοδοτικών εργαλείων, πλήρη εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και σταδιακή εξομάλυνση της πιστωτικής επέκτασης, μέσω του τραπεζικού συστήματος».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.