Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ο λαός θέλει εκλογές-Public Issue: Υπέρ το 56% - Ο Κ. Μητσοτάκης καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Με σημαντική διαφορά προηγείται του Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ξεπερνώντας μάλιστα ακόμα και την επιλογή «Κανένας από τους δύο», ενώ πλέον η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί πως είναι αναγκαία η προσφυγή στις κάλπες, σύμφωνα με την τακτική πολιτική έρευνα της Public Issue για τον μήνα Απρίλιο. Ειδικότερα, στην ερώτηση «ποιος είναι
καταλληλότερος πρωθυπουργός για τη χώρα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 42% έναντι 26%. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι το ποσοστό του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνά και το ποσοστό του «Κανένας από τους δύο» το οποίο πλέον περιορίζεται στο 31%.

Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία του Βαρομέτρου της Public Issue, ωριμάζει μεταξύ των πολιτών η άποψη ότι η χώρα πρέπει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Συγκεκριμένα, το 56% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα μάλλον χρειάζεται πρόωρες εκλογές σε αντίθεση με το 39% που απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζεται προσφυγή στις κάλπες στην παρούσα χρονική συγκυρία.

Η ψαλίδα στην παράσταση νίκης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 56 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς το 74% των ερωτηθέντων, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους πεποιθήσεις, θεωρεί ότι αν γίνονταν σήμερα εκλογές θα τις κέρδιζε η Νέα Δημοκρατία έναντι μόλις 18% που βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ νικητή σε μια πιθανή εκλογική μάχη.
Αποκαλυπτικά, όμως, είναι και τα στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση των πολιτών και τα οποία καταρρίπτουν το κυβρενητικό αφήγημα περί ανάπτυξης και εξόδου από τα Μνημόνια.
Πιο αναλυτικά, το 55% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι αναμένουν να χειροτερέψει η οικονομική τους κ
Το πλήρη στοιχεία από το βαρόμετρο της Public Issue είναι διαθέσιμα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.