Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Εθνική συστράτευση και όχι απλά κομματική συμπόρευση ζητάει ο Κ. Μητσοτάκης από τους Έλληνες- Τι προβλέπει για τον χρόνο των εκλογών


Εθνική συστράτευση και όχι απλά κομματική συμπόρευση ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο ή μαζί με τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου 2019. Και πρόσθεσε: «Είμαστε στην τελική ευθεία, εκλογές θα γίνουν και όσο νωρίτερα γίνουν τόσο καλύτερα για τη χώρα» δήλωσε μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ
Κέρκυρας. Θεωρεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα εξαντλήσει τη θητεία του. «Το φθινόπωρο, το πολύ έως τις ευρωεκλογές, εκλογές θα γίνουν» τόνισε. «Δεν ζητώ κομματική συμπόρευση, ζητώ εθνική συστράτευση».
Στην Κέρκυρα όπου επισκέπτεται από χθες ο κ. Μητσοτάκης η ΝΔ δεν εξέλεξε κανένα βουλευτή στις εκλογές του 2015. Εάν έχει υψηλό ποσοστό στις επόμενες εκλογές, τότε θεωρείται βέβαιο ότι θα εκλέξει τις δύο από τις έδρες του Νομού, ενώ μπορεί να κερδίσει και τις άλλες τρεις μονοεδρικές (Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Λευκάδας) των Ιονίων νήσων.
«Έχω υψηλές προσδοκίες για τις εκλογικές επιδόσεις στα Ιόνια νησιά» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Θα κερδίσουμε όλες τις μονοεδρικές και θα αυξήσουμε τα ποσοστά μας στα άλλα. Οι πολίτες θα μας δώσουν μια μεγάλη εκλογική νίκη, γιατί εμπιστεύονται τη ΝΔ».
Η ανανέωση του κόμματος παραμένει υψηλή προτεραιότητα του. Η χώρα ήδη βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Ο «πόλεμος» θα κλιμακώνεται. Μετά τη μάχη για την Novartis στη Βουλή, έρχεται την Τετάρτη η προ ημερησίας συζήτηση που ζήτησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για την οικονομία.
Ωστόσο στο επίκεντρο της συζήτησης την Τετάρτη αναμένεται να βρεθεί και η τρέχουσα επικαιρότητα με τις περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου αλλά και τα εθνικά θέματα με προτεραιότητα στο σκοπιανό, για το οποίο ασκούνται πιέσεις προς επίλυσή του τόσο από την ΕΕ όσο και από τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.