Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Κυριάκος: Είστε αλλοπρόσαλλος θίασος που παριστάνει την ομοιογενή κυβέρνηση- Δεν ψηφίζουμε αφού δεν κάνετε δεκτές τις τροπολογίες μας

Δεν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή για την ταυτότητα αλλαγής φύλου.
    «Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες με λιγότερα δικαιώματα και δεν μας ενδιαφέρει αν αυτό αφορά λίγους» τόνισε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για επίδειξη ψευτοπροοδευτισμού, ότι εκμεταλλεύεται τα
διεμφυλικά άτομα, ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν ψηφίζει την πρόταση νόμου της κυβέρνησης, ενώ ζήτησε από την πλειοψηφία να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ.
   Η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου είναι αυτονόητη αναγκαιότητα είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η παράταξή του διαχρονικά έχει αποδείξει έμπρακτα τον σεβασμό της στα δικαιώματα. «Είμαστε η παράταξη που έχουμε διαμορφώσει πλαίσιο ίσων δικαιωμάτων» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Είναι κωμικό να έρχεστε και να μας παραδίδετε μαθήματα φιλελευθερισμού. Αυτά τα μαθήματα να τα πείτε στους ΑΝΕΛ, τον παρτενέρ σας σε αυτό τον αλλοπρόσαλλο θίασο που λέτε κυβέρνηση. Από ότι βλέπω δεν τους έχετε πείσει όλους, αναμένω να δω αν θα ψηφίσουν όλοι το νομοσχέδιο, ώστε να υπάρχει αρραγής πλειοψηφία και δεδηλωμένη».
   Κατηγόρησε, επίσης, τον πρωθυπουργό ότι φέρνει το νομοσχέδιο εσπευσμένα λίγο πριν από τον προϋπολογισμό σε μία «απεγνωσμένη προσπάθεια να κρύψετε την καθολική σας αποτυχία σε όλους τους τομείς».
   Απαντώντας στη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα -και λέγοντας «Θα σας παραδώσω εγώ τώρα ένα μάθημα»- σημείωσε: «θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι δεν πρέπει να εκσυγχρονίσουμε το πλαίσιο ταυτότητας φύλου. Το έχει καταστήσει υποχρεωτικό η πρόοδος των κοινωνιών και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, πέρα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Πάνω απ όλα μιλάμε σήμερα για ένα ζήτημα εξαιρετικά ευαίσθητο. Δεν μπορούμε να αφήνουμε στο περιθώριο ανθρώπους που παλεύουν σε ένα περιβάλλον δύσκολο. Η Πολιτεία οφείλει να τους δώσει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και να καταργήσει αναχρονιστικές διατάξεις, όπως ότι η αλλαγή ταυτότητας απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Θέλω να θέσω και ένα ερώτημα σε όσους αντέδρασαν: τι θα κερδίσουν όσοι απορρίπτουν κάθε συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα; θα πάψουν να υπάρχουν άνθρωποι που νιώθουν φυλακισμένοι στο ίδιο τους το σώμα; Όσοι το υποστηρίζουν απλώς υπεκφεύγουν».
   'Ασκησε όμως σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που έφερε το νομοσχέδιο και για τη "μεθόδευση" που ακολούθησε. «Η κυβέρνηση αντί να συνεννοηθεί με τα κόμματα, τους φορείς, να ενημερώσει την κοινή γνώμη και να ζητήσει τεκμηριωμένα την άποψη της επιστημονικής κοινότητας, επέλεξε να κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι...Το νομοσχέδιο είναι πρόχειρο και ανεύθυνο, η κυβέρνηση δεν επιδιώκει τις απαραίτητες συναινέσεις και προβοκάρει την Εκκλησία της Ελλάδος για να επιδείξει τον δήθεν προοδευτισμό της. Αναζητά ο κ. Τσίπρας άλλοθι για την πολιτική της άγριας λιτότητας» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.
   Η ταυτότητα φύλου αποτελεί ζήτημα αυτοπροσδιορισμού, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να υπογραμμίσει: «Απαιτείται όμως για μία τέτοια απόφαση ωριμότητα, που μόνο η ηλικία μπορεί να εξασφαλίσει. Για εμάς είναι αδιανότητο στα 15 να απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ, αλλά να επιτρέπεται το άτομο να λάβει μία τόσο σημαντική απόφαση. Επίσης, η απόφαση θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο μία φορά και όχι δίχως ιατρική γνωμάτευση. Θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι η επιλογή της απόφασης είναι ενσυνείδητη και ότι δεν υπάρχουν συνέπειες για ανήλικα τέκνα, εφόσον υπάρχουν».
   Αντιμετωπίζετε το ζήτημα με ανευθυνότητα είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και συνέχισε: «δεν ενδιαφέρεστε πραγματικά, θέλετε να κάνετε ένα ακόμη σόου προοδευτισμού την ώρα που ασκείτε την εξουσία με τον πιο συντηρητικό τρόπο».
   Κλείνοντας, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ψηφίσει την πρόταση που κατέθεσε η ΝΔ. «Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το ανεύθυνο νομοσχέδιο της κυβέρνησής σας. Όταν γίνουμε κυβέρνηση θα ψηφίσουμε τη δική μας πρόταση νόμου» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε: «Χρησιμοποιείτε ακόμη και τα διεμφυλικά άτομα για να ξεφύγετε από τα αδιέξοδα που έχετε φέρει τη χώρα. Εμείς τους λέμε να ακολουθήσουν τον δρόμο που έχουν διαλέξει έστω κι αν είναι δύσβατος, αλλά να έχουν πάρει την απόφασή τους συνειδητοποιημένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.