Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Οι Έλληνες απέναντι στην ανασφάλεια και την εγκληματικότητα - Οι προτάσεις της ΝΔ

Η στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο την έξαρση της εγκληματικότητας, και κυρίως την γενικευμένη ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες. 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η στυγνή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με θλίβει βαθύτατα. Εκτός από στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ήταν πρωτίστως φίλος μου. Οι σκέψεις μου είναι με τη μητέρα του, τη γυναίκα του, τα αδέρφια του και τα παιδιά του. Ξέρω καλά ότι τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο τους.
Οι Αρχές θα πρέπει να διαλευκάνουν, το ταχύτερο, αυτήν την πρωτοφανή δολοφονία. Η Νέα Δημοκρατία έχει εκφράσει - εδώ και καιρό - την έντονη ανησυχία της για την εικόνα πλήρους ανομίας, που επικρατεί ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Ανομία που επιτείνεται από την αδικαιολόγητη ανοχή που κάποιοι δείχνουν στη βία και την παραβατικότητα. Οι πολίτες αισθάνονται όλο και πιο ανασφαλείς. Και αυτό, σε ένα ευνομούμενο Κράτος δικαίου, δεν μπορεί και δεν θα γίνει ανεκτό». 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε αναδείξει τα προβλήματα της ανασφάλειας, της ανομίας και της εγκληματικότητας και είχε καταθέσει σε ανύποπτο χρόνο συγκεκριμένες προτάσεις, αμέσως μόλις ανέλαβε την ηγεσία του Κόμματος.
Ενδεικτικά υπενθυμίζεται ότι στις 20 Απριλίου 2016, προκάλεσε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή και, στις 17 Φεβρουαρίου 2017, έφερε ξανά το θέμα στη Βουλή με ερώτηση προς τον πρωθυπουργό.
Απαντώντας, ωστόσο, τότε ο κ. Αλ. Τσίπρας δεν έβρισκε τίποτε άλλο να πει παρά μόνο πως «δεν είναι επίκαιρο το θέμα της εγκληματικότητας».
Δυστυχώς, το θέμα ήταν και παραμένει επίκαιρο με ευθύνη της κυβέρνησης.
Θλιβερή προειδοποίηση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην χώρα μας είχε εκπέμψει, τον Ιούνιο του 2017, ο  θανάσιμος τραυματισμός από σφαίρα του 11χρονου μαθητή, στο Μενίδι, γεγονός που ανέδειξε την έξαρση της εγκληματικότητας και την επικινδυνότητα που επιφυλάσσουν τα άβατα σε περιοχές της χώρας.
Λίγο πρωτύτερα είχε γίνει η  δολοφονική απόπειρα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, που επιβεβαίωσε και το πρόβλημα της εγχώριας τρομοκρατίας.
Σήμερα, το αίσθημα ανασφάλειας κυριαρχεί παντού. Η ανομία γενικεύεται, η εγκληματικότητα εξαπλώνεται και η παραβατικότητα αποκτά χαρακτηριστικά κανονικότητας.
Στα Εξάρχεια, έχει δημιουργηθεί ένα άβατο για τις Αρχές. Περιθωριακά στοιχεία, που αποτελούν δημόσιο κίνδυνο, κυκλοφορούν ανενόχλητα και δρουν ανεξέλεγκτα. Κουκουλοφόροι, αναρχικοί και «μπαχαλάκηδες» έχουν στήσει Κράτος εντός του Κράτους. Μέρα παρά μέρα, κτυπούν στο κέντρο της Αθήνας. Καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Επιτίθενται εναντίον αστυνομικών. Καίνε λεωφορεία. Καταπατούν το άσυλο των Πανεπιστημίων.
Ξεχωριστή «συλλογικότητα» αποτελούν οι «Ρουβίκωνες» που ευτελίζουν το Κράτος και τους θεσμούς. Χαρακτηριστικές ήταν οι εισβολές τους, στη Βουλή, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στην Ισπανική Πρεσβεία. Και ακόμη χαρακτηριστικότερη η ανοχή που επέδειξαν και η κάλυψη που τους πρόσφεραν οι αρμόδιοι Υπουργοί και ο Πρόεδρος της Βουλής.
Για τη Νέα Δημοκρατία, - όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα - "η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη αποτελεί βασική προτεραιότητα της αυριανής Κυβέρνησής της. Αναλάβαμε, για το σκοπό, συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Πρώτη δέσμευση: Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το ιδιότυπο καθεστώς ανομίας σε καμία γειτονιά των πόλεων μας. Ούτε στα Εξάρχεια ούτε πουθενά αλλού. Τα «άβατα» θα τελειώσουν. Άσυλα ανομίας δεν νοούνται και δεν θα υπάρχουν. Η αστυνομία με βάση συγκεκριμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα θα αναλάβει και θα φέρει σε πέρας το έργο αυτό.
Δεύτερη δέσμευση: Θα καταργήσουμε το νόμο Παρασκευόπουλου, ένα νόμο  έκτρωμα, που επιτρέπει την αποφυλάκιση τρομοκρατών και επικίνδυνων κακοποιών  και θα δημιουργήσουμε τουλάχιστον μία φυλακή υψίστης ασφαλείας.
Τρίτη δέσμευση: Θα επανασυστήσουμε την Ομάδα ΔΕΛΤΑ , που κατήργησε η Κυβέρνηση Τσίπρα και θα ενισχύσουμε την Ομάδα ΔΙΑΣ, που σήμερα έχει λιγότερη παρουσία απ' ό,τι στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.