Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Έκθετο στις... αυταπάτες του, αφήνουν τον Τσίπρα, Αστεροσκοπείο και πρόεδροι Κοινοτήτων στην Ανατολική Αττική

Άλλη μια... αυταπάτη του κ. Τσίπρα κατέρριψε η σκληρή πραγματικότητα!
Με τον χειρότερο τρόπο διαψεύστηκε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθειά του να παρουσιάσει... μικρό το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη η Ανατολική Αττική, η οποία καιγόταν τρεις ημέρες εξαιτίας της
κυβερνητικής ανεπάρκειας.

Οι τρεις πρόεδροι των κοινοτήτων Καλάμου, Βαρνάβα και Καπανδριτίου καθώς και το Αστεροσκοπείο Αθηνών εκφράζουν αντίθετη άποψη σχετικά με την έκταση της γης που κάηκε, τοποθετώντας την σχεδόν στα διπλάσια στρέμματα από ό,τι εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια στιγμή που η Πυροσβεστική ακόμη δεν έχει κάνει την εκτίμησή της για την έκταση της γης που κάηκε, η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη την προπαγάνδα της.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Μανουσακάκης στο ρεπορτάζ του για την «Ελευθερία του Τύπου», με εντολή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, ζητήθηκε από την ΕΕ ενεργοποίηση του δορυφορικού συστήματος «Κοπέρνικος», προκειμένου να χαρτογραφηθούν άμεσα και να αποτυπωθούν δορυφορικά οι πληγείσες περιοχές των Δήμων Ωρωπού, Μαρκοπούλου και Ζακύνθου και να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες μετά τις πυρκαγιές.

Με λίγα λόγια, ο πρωθυπουργός ήταν ανενημέρωτος για το μέγεθος της καταστροφής, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει τις δικές του εκτιμήσεις. Το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής θα αποτυπώσει το «Κοπέρνικος» και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα ταυτίζεται με την εκτίμηση που έχει κάνει το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας είχε μιλήσει για 15.000 καμένα στρέμματα ενώ το Αστεροσκοπείο επιμένει ότι τα καμένα είναι σχεδόν διπλάσια, 26.900 στρέμματα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.