Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

Ο "Στρατηγός άνεμος" έγινε "σχέδιο εμπρησμών"- Συνωμοσία βλέπει η κυβέρνηση θέλοντας να καλύψει την ανικανότητά του να προστατεύσει τις περιουσίες των πολιτών

Για ολιγωρία  και έλλειψη συντονιμού καταγγέλλουν κάτοικοι του Καλάμου τον κρατικό μηχανισμό, την ώρα που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θέλοντας να καλύψει την
αδυναμία του κάνει λόγω για... συνωμοσία.
Κάποτε λοιπόν υπήρχε ο "στρατηγός άνεμος" του ανεκδιήγητου Βύρωνα Πολύδωρα. Τώρα υπάρχει το "σχέδιο εμπρησμών" του ανίκανου κ. Τόσκα.
Οι δικαιολογίες αλλάζουν, αλλά τις καταστροφές τις πληρώνουν πάντα οι πολίτες.

«Σχέδιο εμπρησμών σε όλη την χώρα, εν όψει του τριημέρου», βλέπουν παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του κρατικού μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, πίσω από το μπαράζ των πυρκαγιών που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες.
Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στελέχη, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται από το γεγονός ότι οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές στις οποίες  ο χάρτης πρόληψης κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο (Δείκτη 4).
Οι πυρκαγιές αυτές εκδηλώνονται λίγες ώρες πριν αρχίσουν τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τις προβλέψεις και σε διαφορετικές περιοχές, που έχουν ως αποτέλεσμα την διάσπαση δυνάμεων και την ταυτόχρονη ύπαρξη πολλών μετώπων.
Αυτή η εκδοχή ενισχύεται από την κατάσταση στην Ζάκυνθο τα τελευταία δύο 24ωρα, ενώ την ίδια στιγμή ξεσπούν τέσσερις πυρκαγιές στην Αττική με μία ιδιαίτερα μεγάλη στον Κάλαμο, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ειδικά στο Κάλαμο καίγεται πευκοδάσος, έχουν ήδη εκκενωθεί δύο κατασκηνώσεις, ενώ καίγονται και σπίτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου