Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Γκιουλέκας: Χωρίς πυροσβεστικά αεροσκάφη η Βόρεια Ελλάδα

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, με αφορμή πληροφορίες για την αποδυνάμωση του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Βόρεια Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σοβαρή ανησυχία για την αντιπυρική ασφάλεια της
Βόρειας Ελλάδας προκαλούν οι πληροφορίες ότι αυτήν τη στιγμή η Θεσσαλονίκη έχει επιχειρησιακά διαθέσιμα μόνον τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από το σύνολο των επτά πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου "Καναντέρ", που σταθμεύουν και εξυπηρετούν την αντιπυρική προστασία του βορειοελλαδικού χώρου, τα τρία βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος, γιατί χρειάζονται ανταλλακτικά για τις επισκευές τους και ένα ακόμη βρίσκεται επί πολλές εβδομάδες για συντήρηση... Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες τα δύο από τα τρία επιχειρησιακά διαθέσιμα "Καναντέρ" εστάλησαν στην Ανατολική Αττική προκειμένου να βοηθήσουν εκεί στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Αυτό σημαίνει ότι η Βόρεια Ελλάδα στην πιο κρίσιμη στιγμή για της αντιπυρικής περιόδου, έχει μείνει με ένα μόνο πυροσβεστικό αεροσκάφος! 

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό, εφόσον ισχύουν αυτές οι πληροφορίες, να πράξει αυτά που δεν έπραξε εγκαίρως για την αποτελεσματική προστασία ολόκληρης της χώρας, αλλά και της Βόρειας Ελλάδας, που στο παρελθόν έχει πληγεί επανειλημμένως από μεγάλες και καταστροφικές πυρκαγιές.

Η αυτοθυσία και το απαράμιλλο σθένος και θάρρος των ανθρώπων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο των πυρκαγιών, εάν δεν συνοδεύονται από τα κατάλληλα μέσα, που οφείλει να εξασφαλίζει στο Σώμα η εκάστοτε ηγεσία του. 

Με ευχολόγια, όπως αυτά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν αντιμετωπίζονται οι πυρκαγιές.

Ας μη θρηνήσουμε το φετινό καλοκαίρι άλλες τραγικές καταστροφές στα ελληνικά δάση, στο φυσικό και ζωικό πλούτο της χώρας και στις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.