Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Η υπόθεση Παππά αποκαλύπτει το αδίστακτο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑΗ Αντιπολίτευση τη χλεύασε και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη γιόρτασαν. Η Νέα Δημοκρατία – παραπέμποντας στις πρακτικές Γαβρόγλου – είδε την τοποθέτηση του πατρός Παππά στη διοίκηση του ΟΑΣΘ να γίνεται «κατόπιν κλήρωσης που διενήργησε ο κ. Σπίρτζης». Ανάλογα υπήρξαν και τα σχόλια άλλων κομμάτων, των πολιτών που έσπευσαν να «τουιτάρουν», αλλά και των δημοσιογράφων που εμπνεύστηκαν σειρά άρθρων για τις πρακτικές, τις αντιλήψεις και το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ.
Επισημάνθηκε, ανάμεσα στα πολλά άλλα, ότι η
απόφαση για το διορισμό του πατέρα ενός Υπουργού επικεφαλής ενός δημόσιου Οργανισμού, έστω και υπό εκκαθάριση, καθιστά πασιφανή την καθεστωτική αντίληψη ΣΥΡΙΖΑ και εκπέμπει ηχηρή προειδοποίηση ότι ο κ. Τσίπρας και το περιβάλλον του, καθώς θα πλησιάζουν οι εκλογές, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν - χωρίς κανένα δισταγμό και καμία αναστολή - στα άκρα, εφαρμόζοντας πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και πρακτικές.
Η κρατική θέση για τον «μπαμπά του Υπουργού» και οι προφάσεις που τη συνόδευσαν αποτέλεσαν δείγμα καθεστωτισμού, ψευδολογίας και αρλουμπολογίας που χαρακτηρίζει  τα έργα και το έργο των Συριζανέλ. Αλλά και δείγμα της αντίληψής τους για το Κράτος  λάφυρο στα χέρια του κόμματος. Δείγμα ταύτισης του κόμματος  - το οποίο ο νεοδιορισθείς δήλωνε αποφασισμένος να υπηρετεί από κάθε θέση – με το Κράτος, που κατέλαβαν και θέλουν να αιχμαλωτίσουν και να υποτάξουν.
Στα στοιχεία που έσπευσαν να σχολιάσουν οι πολίτες ιδιαίτερη προτίμηση φάνηκε στο γεγονός ότι και ο νεοδιορισθείς ακολουθεί το παράδειγμα της «αμισθί εργασίας». Είναι μια πρακτική που επιτρέπει στους «νέους λειτουργούς» που επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρούν τη σύνταξή τους   και  ταυτόχρονα να οφείλονται τα επιπλέον. Όπως για παράδειγμα τα οδοιπορικά που έλεγε και η κυρία Θάνου.
Κάποιοι είπαν το διορισμό του πατρός Παππά «ευλογία», καθώς ξεσκίζει τα τελευταία προσχήματα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κάποιοι παρομοίωσαν τη φαεινή αυτή ιδέα με επικοινωνιακή προβοκάτσια. Κάποιοι είδαν ένα θρασύτατο φτύσιμο στα πτυχία και τα ντοκτορά των νέων παιδιών. Κάποιοι διερωτήθηκαν εάν υπάρχει αξιοκρατική διαδικασία που κατέληγε στον πατέρα ενός Υπουργού. Και κάποιοι ακόμη διερωτώνται: Εδώ Παπάς, εκεί Παπάς, που είναι ο Παπάς;  Παπατζίδικα πράγματα, δηλαδή.  Αποκαλυπτικά του θράσους που χαρακτηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και των μεθοδεύσεων που απεργάζονται, μέχρι την ώρα των εκλογών.
Φαίνεται πάντως  - από το γεγονός ότι αναγκάστηκε να κάνει δήλωση στήριξης  ακόμη και ο Υπουργός Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης – ότι η επιλογή του Στέλιου Παππά έχει στενοχωρήσει πολλούς άλλους επίδοξους μνηστήρες στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι και το άρθρο της «Αυγής» με τον τίτλο: «Ζητείται λογική».
  
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου