Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Ο Τσίπρας διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρξει μείωση στις συντάξεις αλλά μειώθηκαν έως 30%- Το ένα ψέμα πάνω στο άλλο!!!



Σε απόγνωση οι συνταξιούχοι: 6 στους 10 ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας

Θυμάστε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες μειώσεις συντάξεων;
Και δεν μιλάμε μόνο για τις διαβεβαιώσεις των υπουργών, αλλά και του ιδίου του πρωθυπουργού, ο οποίος επανειλημμένως είπε ότι δεν προβλέπεται καμία νέα μείωση στις συντάξεις και καθησύχαζε τους ασφαλισμένους επιμένοντας ότι η αντιπολίτευση έλεγε ψέματα.
Η ζωή όμως ήλθε να επιβεβαιώσει, δυστυχώς, την
αντιπολίτευση και να αποδείξει ότι ο κ. Τσίπρας έλεγε συνειδητά και πάλι ψέματα στον ελληνικό λαό.
Οι συντάξεις στους νέους συνταξιούχους είναι κομμένες μέχρι και 30%.  Αλλά το χειρότερο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιστός στη λογική της ισοπέδωσης προς τα κάτω  κόβει συντάξεις από εκείνους που έχουν πληρώσει και δίνει αυξήσει σε εκείνους που δεν πλήρωσαν εισφορές.
Αποκαλυπτικό είναι βασικό  θέμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, η οποία υπό τον τίτλο «Σοκ από τις πρώτες νέες συντάξεις- Έως 30 μειωμένες κατ εφαρμογήν των προβλέψεων του νόμοι Κατρούγκαλου», τονίζει: «Σοκ προκαλούν οι μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις που απονέμονται σε όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου και έχουν υπολογιστεί με βάση τις προβλέψεις του νόμου Κατρούγκαλου. Οι πρώτες εκκαθαρίσεις των αιτήσεων συνταξιοδότησης αποκαλύπτουν επίσης ότι όσοι πλήρωσαν περισσότερες εισφορές λόγω υψηλότερων αποδοχών και περισσότερων χρόνων ασφάλισης έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις Αντίθετα συνταξιούχοι με χαμηλές αποδοχές και λίγα χρόνια ασφάλισης έχουν ακόμη και αυξήσεις. Η μέση μείωση που καταγράφεται στις νέες συνταξιοδοτικές αποφάσεις είναι 12%-16% ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει και το 30% και αφορά κυρίως δημοσίους υπαλλήλους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης, ιδιωτικούς υπαλλήλους με αποδοχές άνω των 1.500 ευρώ, ασφαλισμένους στο πρώην ΤΕΒΕ σε μέσες και υψηλές ασφαλιστικές κατηγορίες και στο Ταμείο Νομικών και το ΤΣΑΥ. Μικρότερες μειώσεις ή ακόμη και αυξήσεις έχουν οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ με 20-30 χρόνια ασφάλισης και μεικτές αποδοχές έως 1.000 ευρώ»
Τώρα βέβαια οι δικαιολογίες ότι δεν είχαν δεσμευθεί για τις νέες συντάξεις αλλά μόνο για τις παλιές, είναι τόσο φτηνή δικαιολογία που δεν στέκει ούτε για τον... ΣΥΡΙΖΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.