Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Οι επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με ξένα funds για επενδύσεις

Πηγή: newpost.gr- Του Πάνου Ρασσιά
Επαφές με εκπροσώπους ξένων funds που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας, θα συνεχίσει να έχει στο επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχοντας το βλέμμα του στραμμένο ήδη στην επόμενη μέρα των εκλογών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εδώ και καιρό
(από το Συνέδριο του Economist τον Ιούνιο), απευθύνει κάλεσμα προς τους διεθνείς επενδυτές να ετοιμάζονται για να φέρουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πρόσωπα που συμμετέχουν στις συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των μεγάλων επενδυτικών κολοσσών, το ενδιαφέρον τους είναι μεγάλο και αποδεικνύει ότι οι μεγάλοι παίκτες του εξωτερικού θέλουν να έχουν ανοικτή γραμμή με τον πρόεδρο της ΝΔ, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο πλέον είναι αδιάφοροι.
Το κλίμα αυτό υπήρξε και στη μεγάλη συνάντηση που είχε πριν από λίγες εβδομάδες στο Λονδίνο, στην οικία του μεγάλου Βρετανού πολιτικού και οικονομικού παίκτη, του επενδυτή και υποστηρικτή του Συντηρητικού Κόμματος Μαρκ Φλόρμαν. 60 Bρετανοί πολιτικοί, τραπεζίτες, δικηγόροι αλλά και Έλληνες εφοπλιστές, που εκπροσωπούν επενδυτικούς οίκους όπως τη VR Capital, την Goldman Sachs, το Baupost Group, τη Davidson Kempner Capital Management, την Oaktree Capital, την Capstan και την Nationbuilders Capital Partners, ήθελαν να τον γνωρίσουν από κοντά και να μάθουν το κυβερνητικό σχέδιό του.
Τότε ο κ. Μητσοτάκης, είχε δεχθεί αρκετές ερωτήσεις, καθώς οι συγκεκριμένοι επενδυτές θέλουν να είναι σίγουροι που θα τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους που ανέρχονται συνολικά κεφάλαια σε περισσότερα από 300 εκ. ευρώ. Οι ίδιοι, φάνηκε να γνωρίζουν ότι σε μια εποχή που οι αποδόσεις των επενδύσεων διεθνών είναι πολύ χαμηλές, η Ελλάδα προσφέρει αρκετές χρυσές ευκαιρίες για να τοποθετήσουν τα χρήματά τους.
Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ και εντός Ελλάδας. Ανάμεσα σε αυτούς που έχει δει στην Αθήνα ο κ. Μητσοτάκης είναι ο Πρεμ Γουάτσα, ιδρυτής και πρόεδρος του επενδυτικού κολοσσού Fairfax Financial Holdings, που είναι βασικός μέτοχος σε μεγάλα ελληνικά εταιρικά σχήματα, όπως στην τράπεζα Eurobank, αλλά και τον Dirk Reinermann, Program Manager της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Νότια Ευρώπη. Το κορυφαίο στέλεχος του World Bank Group είχε τον ενημερώσει για τα προγράμματα που «τρέχει» το διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.