Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Διευκρινίσεις Αυγενάκη για το θάνατο σε αδέσποτα



Μαχατμα Γκαντι: «Η σπουδαιοτητα ενος εθνους μπορει να κριθει απο τον τροπο με τον οποιο μεταχειριζεται τα ζωα του»


αυγενάκηςΔιευκρινίσεις για το θέμα της ευθανασίας αδέσποτων ζώων έδωσε ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την έντονη αντίδραση που προκάλεσε ερώτησή του στην οποία παρέθετε αναφορές του αντιδημάρχου Ηρακλείου υπέρ της θανάτωσης αδέσποτων.
Το ζήτημα προκλήθηκε όταν ο κ. Αυγενάκης
κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με τίτλο «Κίνδυνος για τους πολίτες τα αδέσποτα ζώα στο Ηράκλειο» παραθέτοντας τις επίμαχες δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Ινιωτάκη ο οποίος ζητούσε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τα αδέσποτα και εφαρμογή του νομικού πλαισίου άλλων κρατών όπου επιτρέπεται η ευθανασία των αδέσποτων. Στην ερώτησή του ο κ. Αυγενάκης ρωτούσε τους υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης τα εξής:
Α) Θα δοθεί άμεσα λύση στο επικίνδυνο φαινόμενο της ύπαρξης αδέσποτων σκύλων του Ηρακλείου;
Β) Ποιος ο προγραμματισμός για την πρόληψη και τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων;
Γ) Πως σκοπεύετε να ενισχύσετε το Δήμο Ηρακλείου ο οποίος τονίζει ότι αδυνατεί να διαχειριστεί το ζήτημα των αδέσποτων ζώων στην πόλη.
Η ερώτηση του κ. Αυγενάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φιλοζωικών οργανώσεων. Συγκεκριμένα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της του καταλογίζει «αντιφιλοζωική υστερία» και τον κατηγορεί ότι με την ερώτησή του «εγκαλεί τον Δήμο Ηρακλείου επειδή τηρεί την νομοθεσία για τα αδέσποτα. «Εν ολίγοις τον καλεί να παρανομήσει. Αύριο τι θα απαιτήσει; Την δολοφονία τους;» διερωτήθηκε η φιλοζωική οργάνωση.
Απαντώντας στις αντιδράσεις ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε ότι δεν τάσσεται υπέρ της θανάτωσης των αδέσποτων. «Σε κάθε περίπτωση είμαι ενάντια στην ευθανασία αδέσποτων ζώων» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης και υπογράμμισε ότι με την ερώτησή του ανέδειξε «ένα υπαρκτό πρόβλημα στο Δήμο Ηρακλείου το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.