Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Ο «ξεχασιάρης» κ. Τσίπρας...

Μια ακόμη θλιβερή παράσταση έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο (21/6), προσπαθώντας να τονώσει το ηθικό των Υπουργών του. Άλλωστε, είναι και οι μόνοι χειροκροτητές που του έχουν απομείνει, αφού οι  πολίτες - προ πολλού -  του έχουν γυρίσει την πλάτη.
 
  • Στην ομιλία του που την «διάνθησε» με ευχολόγια, ψέματα και ανακρίβειες, ο κ. Τσίπρας «ξέχασε» να πει ότι:

- Στο Eurogroup (15/6/2017)  δεν πήρε, ούτε ποσοτική χαλάρωση, ούτε ρύθμιση για το χρέος, ούτε τη δόση που μπορούσε η χώρα. Το μόνο που πήρε ήταν 8,5 δις ευρώ, από το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, μετά από πολλούς μήνες καθυστέρηση.

- Φόρτωσε στους Έλληνες  άλλα 5,1 δις ευρώ μέτρα, περικοπής συντάξεων, μείωσης αφορολογήτου ορίου, κατάργησης κοινωνικών επιδομάτων για τα φτωχότερα νοικοκυριά, εξοντωτικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ανεβάζοντας το συνολικό λογαριασμό μέτρων στα 14,5 δις ευρώ.

- Δέσμευσε τη χώρα σε αέναη λιτότητα με θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία.

- Η έξοδος στις αγορές, που θα μπορούσε να είχε γίνει μήνες πριν, αν είχε κλείσει στην ώρα της η δεύτερη αξιολόγηση απομακρύνεται για την περίοδο κοντά στη λήξη του τρίτου Μνημονίου, το 2018.
 
  • Επίσης, ο κ. Τσίπρας δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για:

- Τους χαμηλοσυνταξιούχους που χάνουν δύο έως και τρεις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και τη μείωση του αφορολόγητου.

- Τους χαμηλόμισθους που χάνουν ένα μηνιάτικο με τη μεγάλη μείωση του αφορολογήτου ορίου.

- Τα φτωχότερα νοικοκυριά χάνουν οποιαδήποτε στήριξη για να βοηθήσουν τα άνεργα παιδιά τους και για να ζεστάνουν τα σπίτια τους.

- Τους ελεύθερους επαγγελματίες που καλούνται να πληρώσουν από 37% - 61% παραπάνω ασφαλιστικές εισφορές για να πάρουν κουτσουρεμένες συντάξεις.

- Τις συλλογικές διαπραγματεύσεις που θα διατηρηθεί το υφιστάμενο καθεστώς, και για τις ομαδικές απολύσεις που θα ευθυγραμμιστούν  με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, δηλαδή θα ελαστικοποιηθούν περαιτέρω.

- Την ανικανότητα της Κυβέρνησής του - εδώ και δύο χρόνια -   να βάλει μπρος την παραγωγική μηχανή της οικονομίας κινητοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ, του Σχεδίου Γιούνκερ και των λοιπών χρηματοδοτικών οργανισμών (π.χ. ΕΤΕπ).
 
  • Όμως, ο  κ. Τσίπρας δεν είπε τίποτα και για:

- Το αίσθημα ανασφάλειας που κυριαρχεί παντού. Για τα άβατα, την ανομία και την εγκληματικότητα που εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα.

 - Την ιδεοληπτική και κοντόφθαλμη πολιτική της Κυβέρνησής του στην Παιδεία που έχει ως συνέπεια να την οδηγεί σε συνεχή οπισθοδρόμηση και υποβάθμιση.

- Την διάλυση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που έχει ως συνέπεια η λειτουργία των νοσοκομείων στέκεται σε μια κλωστή.

- Τις σοβαρές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών και τις συνομιλίες που είχε ο κυβερνητικός του εταίρος κ. Πάνος Καμμένος, με ισοβίτη που εμπλέκεται σε σοβαρή υπόθεση δημόσιου ενδιαφέροντος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.