Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Πώς αποχαιρέτησαν οι ριζίτες τον Μητσοτάκη: Ο αητός και αν πληγωθεί στα ύψη πάντα βγαίνει

Πριν λίγο στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ στον Κυριάκο Μητσοτάκη παρέδωσαν τη σημαία που σκέπαζε το φέρετρο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και στις κόρες του Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα τα μετάλλιά του.
Προηγουμένως το αγαπημένο του ριζίτικο «Σε ψηλό βουνό» ή ο «αητός» τραγούδησαν Κρητικοί ριζιτές αποχαιρετώντας με τον δικό τους τρόπο τον πρόεδρό τους:
«Σε ψηλό βουνό, σε ριζιμιό χαράκι

κάθεταί ν' αετός βρεγμένος χιονισμένος
και παρακαλεί τον ήλιο ν' ανατείλει :
— Ηλιε ανάτειλε , ήλιε λάμψε»  
Ο Μανώλης Κονταρός, φίλος στενός της οικογένειας, με τον Νίκο Ζωιδάκη αποχαιρέτισαν τον πρώην πρωθυπουργό με το ριζίτικο: «Σήκω απάνω αρχηγέ μη μας αφήνεις τώρα» τραγουδώντας ότι  "Οι φίλοι σε αποχαιρετούν μαζί με τα παιδιά σου" και ο Μανώλης του υποσχέθηκε ότι: «Σου τάζουνε πρωθυπουργό να κάνουνε το γιό σου».
Προηγουμένως πάνω στο φέρετρο ο γιος του Κυριάκου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, φανερά συγκινημένος, απώθεσε και την κατσούνα του παππού του δηλ. την μαγκούρα  του.   

Στους ώμους των βρακοφόρων, που δεν τον άφησαν στιγμή μεταφέρθηκε το φέρετρο με την γαλανόλευκη και τα παράσημα του στον κιλλίβαντα που την μετέφερε  στο μικρό νεκροταφείο του Αργουλιδέ, που το είχε επιλέξει ο ίδιος ενώ βρισκόταν εν ζωή μέσα σε  χειροκροτήματα και συνθήματα και οι βρακοφόροι ήταν που κατέβασαν το φέρετρό του στον τάφο. Μετά την απόδοση των τιμών από το άγημα εψάλη ο εθνικός ύμνος από όλους. 

Νωρίτερα στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής βρέθηκαν από νωρίς το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και γιος του εκλιπόντος, Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, Μαρέβα τις αδελφές του Ντόρα, Κατερίνα, Αλεξάνδρα καθώς και τα εγγόνια του εκλιπόντος. 
Παρόντες ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και οι δυο πρώην πρόεδροι της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιάννης Πλακιωτάκης.
Παρόντες ήταν επίσης, αρκετοί βουλευτές, πρώην βουλευτές και πρώην υπουργοί όπως οι Κωστής Χατζηδάκης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Βλάχος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Στέλιος Νικηφοράκης, 'Αδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, 'Αννα ΜΙσέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Κοντογιάννης, Απόστολος Κράτσας, Ρόδη Κράτσας, Γιάννης Ανδριανος, Λευτέρης Αυγενάκης, Τάκης Σκανδαλάκης,Θανάσης Μπούρας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Κώστας Κιλτίδης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιάννης Βρούτσης, Κώστας Τσιάρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.