Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΝΔ: «Η Κυβέρνηση να επαφέρει το Φ.Π.Α. στις σύνθετες ζωοτροφές παραγωγικών ζώων στο 13%»

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η προχειρότητα, με την οποία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει τον πρωτογενή τομέα αποκαλύπτεται δυστυχώς, ακόμη μία φορά, και στο "κάζο" με τον Φ.Π.Α. στα αγροτικά

εφόδια και τις ζωοτροφές.

Ενώ αναγκάστηκε – μετά την πίεση της Νέας Δημοκρατίας – να επεναφέρει το Φ.Π.Α. από το 24% που η ίδια είχε αυξήσει, στο 13%, δυστυχώς κάνει "μισές δουλειές". Κι αυτό γιατί ξέχασε, λόγω της ανικανότητάς της, παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση, να επαναφέρει στο 13% τις σύνθετες ζωοτροφές παραγωγικών ζώων (Δ.Κ. 2309), ευρύτατα χρησιμοποιούμενες σε πολλούς κλάδους της κτηνοτροφίας.

Ενόψει της εφαρμογής του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. από 1η Ιουλίου 2017, καλούμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να διορθώσει, έστω και στο και 5΄, αυτήν την εξόφθαλμη αδικία, τα λάθη και τις παραλείψεις της.

Γιατί η Κυβέρνηση μπορεί να αντέχει να  μένει μετεξαστέα αντιγράφοντας, οι άνθρωποι, όμως, της πρωτογενούς παραγωγής δεν αντέχουν άλλους ερασιτεχνισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.