Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Κυριάκος: Η υπόθεση Σαββίδη είναι ο ορισμός της διαπλοκής - Τι είπε για τον Τελικό Κυπέλλου

 

 Αναφερόμενος στη συνέντευξη που έδωσε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι είμαστε δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του, όμως, όταν η συνέντευξη -άκρως υποστηρικτική για τον πρωθυπουργό και στα όρια της προσβολής για τον αρχηγό της
αξιωματικής αντιπολίτευσης- δίνεται τέσσερις ημέρες μετά τη συζήτηση στην Βουλή, τότε υπάρχει θέμα.
Επανέλαβε ότι επρόκειτο για μία χαριστική φωτογραφική τροπολογία και πρόσθεσε ότι «τέτοιες χαριστικές ρυθμίσεις δεν πρέπει να γίνονται, ειδικά όταν γίνονται με αντάλλαγμα να αποκτήσει ο κ. Σαββίδης ένα μέσο ενημέρωσης για να εξυπηρετεί την κυβέρνηση. Δεν πρέπει οι επιχειρηματίες να θεωρούν ότι πρέπει να αποκτήσουν ένα Μέσο Ενημέρωσης για να ασκήσουν το επιχειρείν. Αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής: αγοράζω ένα μέσο και ασκώ πολιτικό έλεγχο για να μπορώ να λειτουργήσω επιχειρηματικά. Δεν αναζητώ καυγά με κανέναν. Το ζήτημα προέκυψε, όταν ο κ. Τσίπρας χάρισε στον κ. Σαββίδη 38 εκατομμύρια με πολιτικά ανταλλάγματα. Αυτός που εκτέθηκε ήταν ο κ. Τσίπρας, που σύρθηκε στη Βουλή και αναγκάστηκε να ομολογήσει την προσωπική τροπολογία. Όταν κάποιος αγοράζει μία επιχείρηση γνωρίζει τα βάρη που αυτή φέρει».
Κλείνοντας την αναφορά του στο θέμα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός σε αυτή την χώρα δεν θα το αποφασίσει κανένας κ. Σαββίδης αλλά ο κυρίαρχος ελληνικός λαός».
 Αναφερόμενος στον τελικό του κυπέλου εκτίμησε ότι «το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι πια ένα ελκυστικό προϊόν».
    «Είδαμε τέρατα και σημεία. Ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ, δεν θα χρειαζόταν ένα πέτσινο γκολ για να κερδίσει. Η όποια "παράγκα" στο ποδόσφαιρο, πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο όλοι οι φίλαθλοι καθόμαστε» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.