Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Κ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας διακατέχεται από μεγάλο βαθμό ασχετοσύνης!- Πώς θα μειώσουμε τοους φόρους

Αποκλιμάκωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20%, μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
«Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «η αποκλιμάκωση της
φορολογίας θα πρέπει να φθάσει για τις επιχειρήσεις στο 20% μέσα σε δύο χρόνια. Για μεγαλύτερη μείωση αυτή τη στιγμή τα νούμερα δεν βγαίνουν. Πρέπει να εξασφαλίσουμε τον δημοσιονομικό χώρο και να θέσουμε στους εταίρους τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ένα από τα αρνητικά που θα κληρονομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση είναι η δέσμευση σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια».
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να οικοδομήσει κομματικό κράτος και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσλαμβάνει χιλιάδες συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και στη συνέχεια επιχειρεί να τους μονιμοποιήσει.
Σημείωσε ότι στο πρόγραμμα της ΝΔ είναι το ένα προς πέντε στις προσλήψεις, προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω το δημόσιο. Το δημόσιο, υποστήριξε, πρέπει να προσλαμβάνει μόνο εξειδικευμένο προσωπικό. Έκανε ειδική αναφορά στο προσωπικό του συστήματος Υγείας που με προσωπική προσπάθεια κρατούν όρθιο το σύστημα. «Αντί ο αρμόδιος υπουργός να κάνει χυδαία σόου, καλύτερα να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα» ανέφερε.
«Μικρότερο και καλύτερο δημόσιο χωρίς απολύσεις»
Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι υπάρχει περιθώριο για μικρότερο και καλύτερο δημόσιο χωρίς απολύσεις. Για τη μονιμότητα στο δημόσιο, είπε ότι ο νεοπροσλαμβανόμενος στο δημόσιο τομέα είναι δόκιμος για δύο χρόνια, τώρα όμως δίχως αξιολόγηση όλοι μονιμοποιούνται. Πρέπει όμως να αξιολογούνται και αν δεν είναι κατάλληλοι να μην γίνονται μόνιμοι. Η χώρα χρειάζεται ένα ανταγωνιστικό δημόσιο και μία παραγωγική ιδιωτική οικονομία.
«Αν υπάρχουν ακόμη πολίτες που πιστεύουν στο παραμύθι του εύκολου λαϊκισμού τότε ας μην ψηφίσει ΝΔ, πιστεύω ότι η σιωπηλή πλειοψηφία αυτό θέλει».
«Επίκαιρο το αίτημα για πολιτική αλλαγή»
Το αίτημα για πολιτική αλλαγή παραμένει επίκαιρο. Όσο η κυβέρνηση μένει στην εξουσία, η χώρα θα χάνει ευκαιρίες ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και πρόσθεσε: «δεν μπορώ να επιβάλω εκλογές, αλλά επιμένω ότι όσο πιο γρήγορα γίνουν τόσο καλύτερο θα είναι για τη χώρα». Υποστήριξε πάντως ότι το αίτημα για εκλογές που διατύπωσε για πρώτη φορά πέρυσι, δικαιώθηκε από τις εξελίξεις, αφού η κυβέρνηση έφερε μία κακή συμφωνία και δεν πέτυχε να πάρει ούτε καν την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Έχουμε καταθέσει νομοσχέδιο, ώστε οι Έλληνες του εξωτερικού να μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατήγγειλε τον πρόεδρο της Βουλής γιατί αυτή η πρόταση δεν έχει ακόμη συζητηθεί στη Βουλή.
«Είναι δέσμευσή μου, ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσω θα είναι για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Τσίπρας υπερφορολόγησε την ελληνική κοινωνία
Για την εισφορά αλληλεγγύης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την αύξησε και πρόσθεσε ότι το ζήτημα είναι να εξετάσουμε συνολικά την φορολόγηση στα φυσικά πρόσωπα. Εμείς, συμπλήρωσε, έχουμε εισηγηθεί εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή 9% μέχρι 10.000 ευρώ, κάτι που θα βοηθήσει τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Υποσχέθηκε μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου στις επιχειρήσεις, καθώς και μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια. Επανήλθε στην πρότασή του να επιστραφεί το 0,5% του πλεονάσματος στην κοινωνία και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε.
Το 2019 θα πρέπει να πάμε σε πλεόνασμα 5,5% για να μπορέσουν να εφαρμοστούν τα αντίμετρα, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Τσίπρας υπερφορολόγησε την ελληνική κοινωνία για να πετύχει υπερβολικό πλεόνασμα το οποίο πήγε σε ένα βαθμό σε αποπληρωμή χρέους, αντί να το αφήσει μέσα στην πραγματική οικονομία.
«Ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί 12,5 δισ. παροχές τον Σεπτέμβριο του 2015 και μέχρι τώρα έχει πάρει 12 δισ. μέτρα. Ο κ. Τσίπρας απέτυχε. Αυτό που θέλει ο κόσμος είναι να ακούσει ποιο είναι το δικό μας σχέδιο για την Ελλάδα. Χωρίς να λαϊκίζουμε και να λέμε ψέματα θα πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει άλλος δρόμος» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
   Για το θέμα της Uber, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι τέτοιες επιχειρήσεις μπορούν να παρέχονται μόνο μέσα από ένα αυστηρό θεσμικό πλαίσιο, ο ανταγωνισμός μπορεί να λειτουργήσει ελεύθερα αλλά όχι ανεξέλεγκτα. Πρόσθεσε ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί γενικότερα πολλές χώρες και την Ευρώπη, και σημείωσε ότι στην Αθήνα δεν υπάρχει θέμα διαθεσιμότητας ταξί.
     Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι ο κ. Τσίπρας και να ήθελε να κάνει στροφή προς το μετριοπαθές κέντρο, δεν μπορεί και δεν μπορεί να το υπηρετήσει το κόμμα του. Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να την υπηρετήσει, όταν οι ίδιοι οι υπουργοί του βάζουν εμπόδια; Δεν έχουν τις γνώσεις και την κατάρτιση να το κάνουν. Εμείς, ξέρουμε πως να φέρουμε επενδύσεις και δουλειές στην χώρα.
   Για την κυβέρνηση που θα σχηματίσει είπε: «Έχουμε σχεδιάσει τη δομή και τη διάρθρωση της λειτουργίας της κυβέρνησης. Θα είναι ένα σχήμα αρκετά πιο μικρό από το σημερινό και θα περιλαμβάνει και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη. Είναι μεγάλη πρόκληση να πείσω αξιόλογους ανθρώπους να αφήσουν προσωρινά την επαγγελματική τους δραστηριότητα και να έλθουν να προσφέρουν από διοικητικές θέσεις».
   «Για το "τζάμπα μαγκάς", ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έδωσε διευκρινήσεις ότι δεν αναφερόταν σε εμένα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική αναφορά του Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε ότι υπάρχει εσωκομματική ηρεμία και δεν χωρίζει το κόμμα σε καραμανλικούς και άλλους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου