Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Ντόρα:Με τόσο ακραία υφεσιακά μέτρα δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε ανάπτυξη

Την εκτίμηση ότι «με μια τέτοια συμφωνία και με τέτοια ακραία υφεσιακά μέτρα» δεν υπάρχει ελπίδα για σοβαρή ανάπτυξη της οικονομίας, διατύπωσε η  Ντόρα Μπακογιάννη.
Η αρμόδια τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι «η συμφωνία αυτή είναι ένα αποτέλεσμα μηδενικό, μιας εξαιρετικά κακής διαπραγμάτευσης, διότι έξι μήνες μετά, έχοντας πληρώσει
ένα δυσβάστακτο κόστος για την οικονομία.
Δηλαδή το κόστος της ανασφάλειας, έρχεται η κυβέρνηση και μας φέρνει ακριβώς αυτά τα οποία και έξι μήνες πριν είχαν τεθεί στο τραπέζι, αλλά δεν είχαν τεθεί πριν από έναν χρόνο. Και αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία.
Σήμερα πληρώνουμε ένα κόστος το οποίο δεν υπήρχε, δεν υπήρχαν τα μέτρα αυτά προς διαπραγμάτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για το πλεόνασμα
Η κ. Μπακογιάννη τόνισε, μεταξύ άλλων: «Το μνημόνιο, η συμφωνία την οποία και εμείς υποχρεωθήκαμε να ψηφίσουμε για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη προβλέπει σήμερα ότι εάν έχεις υπέρβαση πλεονάσματος έχεις τη δυνατότητα να επιστρέψεις το 40% στην κοινωνία». Το πλεόνασμα προέρχεται από το υστέρημα της κοινωνίας είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι αν ήθελε ο κ. Τσίπρας, μπορούσε να είχε κάνει αυτό που είχε κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ να ανακουφίσει τώρα τον κόσμο».
Για τις γαλλικές εκλογές
Για τον β’ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, η κ. Μπακογιάννη ευχήθηκε το αποτέλεσμα του Εμανουέλ Μακρόν να είναι το μεγαλύτερο δυνατό έτσι ώστε η απάντηση και το ράπισμα στον λαϊκισμό να είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατό.
Όπως υπογράμμισε, «η Γαλλία μπαίνει σε μια νέα φάση με έναν Μακρόν πάρα πολύ Ευρωπαίο, πάρα πολύ ξεκάθαρο στις απόψεις του, μεταρρυθμιστή, έναν άνθρωπο, ο οποίος όταν είδε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ακριβώς σε μια συναντίληψη για το πώς πρέπει να πάει μπροστά αυτή η Ευρώπη, είναι βασική προϋπόθεση αυτό για να επανέλθει η ισορροπία στην Ευρώπη μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας.»
Για τη στάση της Τουρκίας
Αναφερόμενη στη στάση της Τουρκίας σε ό,τι αφορά την κυπριακή ΑΟΖ, η κ. Μπακογιάννη τη χαρακτήρισε ανησυχητική εξέλιξη. Τόνισε ότι, η απάντηση που έδωσε η κυπριακή κυβέρνηση ήταν καταλυτική και υπογράμμισε πως είναι ένα θέμα που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. «Η άποψή μου είναι ότι η Τουρκία βρυχάται με την ελπίδα να καμφθεί η Κύπρος στις αποφάσεις της, πράγμα το οποίο όμως δεν θα συμβεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου