Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

"Μια στο καρφί και μια στο πέταλο" ο Βαγγέλης Αντώναρος- Οι κυβερνήσεις να ολοκληρώνουν την τετραετία, υποστηρίζει- Όταν υπάρχει καταστροφική διακυβέρνηση δεν λέει τι πρέπει να γίνεται

"Μια στο καρφί και μια στο πέταλο" ο Βαγγέλης Αντώναρος αφήνει αιχμές εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επίκληση της ανάγκης πρόωρων εκλογών, σπεύδει, όμως, να διευκρινίσει ότι η θέση του για ολοκλήρωση των τετραετιών από τις κυβερνήσεις είναι πάγια.
«Η συνεχής επίκληση των εκλογών δεν δημιουργεί το πλαίσιο που χρειάζεται η χώρα» είπε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος -επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή- Ευάγγελος
Αντώναρος, ο οποίος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6 FM της Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως «η κάθε κυβέρνηση πρέπει να έχει μια τετραετία για να ξεδιπλώσει το πρόγραμμα της».

«Μόλις εκλεγεί μια κυβέρνηση αρχίζουν από την επομένη μέρα όλα τα πολιτικά κόμματα και μιλάνε για εκλογές. Η κάλπη δείχνει πάντα τι θέλει, κατά πλειοψηφία, ένας λαός. Σωστό, λάθος, αυτό είναι που θέλει ο λαός» υπογράμμισε ο κ. Αντώναρος σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε: «Πρέπει, λοιπόν, η κάθε κυβέρνηση να έχει κάποιο χρόνο. Εγώ πιστεύω πρέπει να έχει την τετραετία. Το έλεγα πάντα αυτό το πράγμα, δεν το λέω τώρα και θεωρηθεί ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να μείνει μια τετραετία. Πρέπει να μείνει μια τετραετία να ξεδιπλώσει ένα πρόγραμμα. Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες. Εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, πάει σε εκλογές. Η συνεχής επίκληση εκλογών δεν δημιουργεί το πλαίσιο εκείνο, το οποίο χρειάζεται. Οι εκλογές είναι απαραίτητες στη δημοκρατία, αλλά όχι κάθε τρεις και μία».
Βέβαια ο κ. Αντώναρος δεν διευκρινίζει τι κατά τη γνώμη του πρέπει να γίνεται όταν η πολιτική μιας κυβέρνησης πασιφανώς οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Γιατί είναι βέβαιο ότι αν ο κ. Μητσοτάκης δεν ζητούσε εκλογές για να σωθεί η χώρα και να φύγει αυτή η κυβέρνηση, τότε κάποιοι, ίσως και ο κ. Αντώναρος, να τον κατηγορούσαν ότι ακολουθεί την τακτική του "ώριμου φρούτου" κλπ
Σχετικά με την τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς παρατήρησε πως «είναι κατ΄ αρχάς θετικό το ότι ξεπεράστηκε το αγκομαχητό» για το αν και πότε θα κλείσει η αξιολόγηση και επισήμανε ότι τώρα πρέπει να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για να γίνουν επενδύσεις στη χώρα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι δεν υπάρχει διαπάλη Μητσοτακικών-Καραμανλικών στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. «Ο Κώστας Καραμανλής είναι στρατηγός της παράταξης. Είναι ένας πρώην πρωθυπουργός, είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΝΔ, αλλά τον διακρίνει μια κομματική αφοσίωση» δήλωσε ο κ. Αντώναρος.
Για τον εαυτό του ο κ. Αντώναρος είπε ότι στηρίζει τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, και σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει στην κάλπη αυτό για το οποίο εξελέγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου