Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Ο Θ. Κασσίμης για τον Κ. Μητσοτάκη


Φωτογραφία του Theodoros Kassimis. Το 1984, όταν ο Κώστας Μητσοτάκης εκλέχθηκε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το Γραφείο Τύπου του κόμματος και όλον τον κρίσιμο τομέα επικοινωνίας ανέλαβαν δύο δημοσιογράφοι. Ο ένας ήταν ο Γιάννης Βούλτεψης, ο άνθρωπος που μαζί με τους Ρωμαίο και Μπέρτσο είχαν αποκαλύψει όλο το παρασκήνιο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη και ο Θόδωρος Κασσίμης, νεαρός τότε, μόλις 37 ετών. Από τη μια ένας
δημοσιογράφος προερχόμενος από την Αριστερά και από την άλλη ένας νέος και δυναμικός δημοσιογράφος, γέννημα θρέμα της Νέας Δημοκρατίας.Με το άγγελμα του θανάτου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο Θόδωρος Κασσίμης, μετέπειτα για χρόνια Βουλευτής και υπουργός, έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook τα εξής: "Διάβασα ξανά και ξανά το ποίημα του Κίπλιγκ που αφιέρωσε ο Κώστας Μπακογιάννης στον παπού του. Τίποτε δεν θα μπορούσε να σκιαγραφήσει καλύτερα έναν από τους μεγαλύτερους πατριώτες πολιτικόύς που πέρασαν από τη χώρα τα τεύταία 70 χρόνια.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με βαθειά πίστη στην Ελλάδα, τους Έλληνες και τη Δημοκρατία, είχε αφιερώσει τη ζωή του στη χώρα και τους πολίτες. Βαθειά δημοκράτης, οραματιστής, δίκαιος, πράος και τολμηρός, με αρχές ανυποχώρητες, σταθερός στις ιδέες του αλλά πάντα έτοιμος να συζητήσει και να δεχτεί την άλλη άποψη. Προσηνής και μεγαλόκαρδος, έλεγε πάντα ότι "ο ηγέτης πρέπει να διαθέτει μεγάλη καρδιά". Ο ίδιος την διέθετε. Μιά ζεστή, μεγάλη καρδιά γεμάτη κατανόηση για όλους τους άλλους, προστατευμένη από έναν θώρακα ψυχραιμίας και αποφασιστικότητας.
Η εμπιστοσύνη που με περιέλαβε, η πολιτική του σκέψη και το παράδειγμα του, τα χρόνια που ήμουν δίπλα του, αλλά και κατόπιν, επηρέασαν καθοριστικά την πολιτική μου διαδρομή. Καμμιά λέξη δεν μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματα μου.
Σήμερα η Ελλάδα θρηνεί. Όχι για το πέρασμα στην αιωνιότητα ενός μεγάλου πολιτικού άνδρα, αλλά διότι φτηνά συμφέροντα, συμπλέγματα, μικρότητες και μια νοοτροπία παρακμής που είχε κυριεύσει την κοινωνία δεν ΄επέτρεψαν στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να οδηγήσει, την πατρίδα και το λαό μας, σε ασφάλεια και ευημερία.
Η μνήμη του θα μείνει ανεξιτηλα χαραγμένη στις σελίδες της ιστορίας και στις καρδιές μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.