Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Συνάντηση Κυριάκου με τον Βαυαρό υπ. Οικονομικών


Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Βαυαρό υπουργό Οικονομικών Μάρκους ΖέντερΣυνάντηση με τον Βαυαρό υπουργό Οικονομικών, Μάρκους Ζέντερ (Markus Söder) είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσε τον Βαυαρό υπουργό Οικονομικών για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην
Ελλάδα και του παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του για την οικονομία.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το κύμα λαϊκισμού στην Ευρώπη παρουσιάζει σημάδια υποχώρησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάσθηκαν επίσης οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΕ και ιδίως σε ό,τι αφορά το Brexit και το μεταναστευτικό.
Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της συνέχισης εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών, ενώ υπογράμμισε την ανησυχία του για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και επισήμανε την ανάγκη διατήρησης ανοιχτών των διαύλων επικοινωνίας της ΕΕ με την Τουρκία.
Από την πλευρά του, ο Βαυαρός υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.