Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Χατζηδάκης στην κυβέρνηση: «Παριστάνετε τη Μαρία Αντουανέτα της πολιτικής»

Για πολιτική υποκρισία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, επικαλούμενος τις δημόσιες δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα, πως δεν θα δεχθεί μέτρα για μετά το τέλος του προγράμματος, ή ακόμη και ότι είναι αντισυνταγματική η προνομοθέτηση μέτρων.
«Το γαϊτανάκι αυτής της κοροϊδίας συνεχίζεται και σήμερα με τα λεγόμενα αντίμετρα, για τα οποία είστε
έτοιμοι να πανηγυρίσετε», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και παρότρυνε την κυβέρνηση να μην πάρει αντίμετρα μόνο 7,5 δισ. ευρώ, αλλά να πάρει μέτρα και 10 και 15 δισ. για να… διαλύσει τελείως τους δανειστές. «Γιατί, βρε παιδιά, σταματήσατε στα 7,5 δισ. και δεν πήγατε στα 10, στα 12, στα 15 δισ., για να τους διαλύσετε τελείως; Αφού έτσι και αλλιώς είστε παντοδύναμοι. Είστε μάγοι.Ταχυδαχτυλουργοί. Πρέπει να σας θέλει όλη η υφήλιος με τόσες μεγάλες επιτυχίες που έχετε στις διαπραγματεύσεις», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.
Ο Κωστής Χατζηδάκης προέτρεψε την κυβέρνηση «να εμπλουτίσει την επιχειρηματολογία της και να πει ότι το αφορολόγητο, δηλαδή ένας μισθός που μειώνεται, δεν είναι για τους μισθωτούς, είναι για τους βιομήχανους. Πώς οι δύο συντάξεις που χάνονται κατά μέσο όρο, δεν χάνονται για τους συνταξιούχους. Χάνονται για τους εφοπλιστές. Και επίσης ότι οι ομαδικές απολύσεις, δεν εισάγονται για τους εργαζόμενους αλλά για τους εργοδότες».
«Καλείστε να ψηφίσετε το 4ο μνημόνιο, με μέτρα που δεν ήταν στον ορίζοντα, ούτε επί κυβέρνησης Σαμαρά αλλά ούτε και τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης Τσίπρα. Τα μέτρα αυτά φέρουν την υπογραφή Τσίπρας-Καμμένος και από Ρομπέν των φτωχών που ήσασταν, κάνετε κάθε μέρα τους φτωχούς φτωχότερους», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Παριστάνετε τη Μαρία Αντουανέτα της πολιτικής. Τους λέτε, δεν έχετε ψωμί, φάτε αντίμετρα. Με λίγα λόγια βγάζετε τη γλώσσα στην κοινωνία, στους ασθενέστερους που πίστεψαν σε εσάς».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.