Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ζαχαράκη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει πράξη την ανανέωση στο κόμμα


Πηγή: elefteria.gr      
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμπρακτα έχει αποδείξει ότι πιστεύει στην ανανέωση, προσκαλώντας και δίνοντας ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Και η κοινωνία είναι έτοιμη να το δεχτεί αυτό. Η απομάκρυνση των νέων από την πολιτική έχει
ολέθρια αποτελέσματα για μια κοινωνία: ο νέος που δεν έχει επικοινωνία με το πολιτικό γίγνεσθαι γίνεται εύκολα χειραγωγήσιμος από τις διαθέσεις των δημαγωγών» τόνισε η
αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.
Η κ. Ζαχαράκη, βρέθηκε χθες στη Λάρισα, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η Δημοτική Τοπική Οργάνωση (ΔΗΜΤΟ) Λάρισας της ΝΔ, με θέμα «Νέοι άνθρωποι και πολιτική». Η εκδήλωση, που έγινε στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» και στόχευε στην ανταλλαγή απόψεων, ξεκίνησε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ, Ηρακλής Γερογιώκας τονίζοντας την ανάγκη «παραγωγής πολιτικής».
Για να προσθέσει πως «δεν πρέπει να ακολουθήσουμε την πεπατημένη αφού μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, πρέπει όλοι να αλλάξουμε».
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Καπετάνος. Σημειώνοντας ότι «η ΝΔ υπερέχει διαχρονικά στην ιδεολογία της η οποία έχει επικρατήσει παντού. Επίσης και στα στελέχη της που δίνουν αγώνα απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα. Αλλά και τη νεολαία της με μπροστάρη τη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ που επίσης δίνουν έναν αγώνα αξιοπρέπειας και ανιδιοτέλειας σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής ζωής» κατέληξε ο κ. Καπετάνος διαβεβαιώνοντας για την εκλογική ετοιμότητα της ΝΔ στη Λάρισα, σημειώνοντας μάλιστα ότι «η ΝΔ θα εκλέξει στη Λάρισα και τρίτο βουλευτή».
Η κ. Ζαχαράκη προβάλλοντας μήνυμα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, ξεκίνησε την ομιλία της σημειώνοντας την ανάγκη της ενεργούς συμμετοχής των νέων στα κοινά.
Απαντώντας στο ερώτημα «τι είναι αυτά που μπορούμε να κάνουμε;» σημείωσε πως «το πρώτο, να δώσουμε σε νέους ανθρώπους, που ενδιαφέρονται για την πολιτική, βήμα έκφρασης και πολιτικής δράσης: πρώτα απ' όλα στην τοπική αυτοδιοίκηση: τον χώρο που συνδέει τον πολίτη με την πολιτική μέσα από την έννοια της γειτονιάς και της πόλης.
Επειτα, στην ίδια την κεντρική πολιτική σκηνή: που είναι ο χώρος στον οποίον κάθε ιδέα περνάει από τη δοκιμασία της ανταγωνιστικής πολιτικής δραστηριότητας. Κι ακόμη περισσότερο, στην Ευρώπη και στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Να κάνουμε την ίδια την κοινωνία και την οικονομία μας μια ανοιχτή κοινωνία και μια ανοιχτή οικονομία, μια κοινωνία και μια οικονομία ευκαιριών. Όσο περισσότερο ένα νέο παιδί αισθάνεται ότι υπάρχει μπροστά του ένα πλαίσιο ευκαιριών, μέσα από το οποίο πιστεύει ότι μπορεί να αναπτύξει τις δεξιότητές του, σε κάθε πεδίο, τόσο περισσότερο θα εμπιστεύεται τους κοινωνικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς θεσμούς - αυτό δηλαδή που τα νέα παιδιά ονομάζουν “σύστημα”.
Αυτό σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για όλους. Καλύτερα σχολεία, καλύτερα πανεπιστήμια, συνδεδεμένα με την αγορά. Ανοιχτή και ανταγωνιστική οικονομία, που θα προσφέρει θέσεις εργασίας δημιουργικές και δίκαια αμειβόμενες».
 «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης» τόνισε η ομιλήτρια «έμπρακτα έχει αποδείξει ότι πιστεύει στην ανανέωση, προσκαλώντας και δίνοντας ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Η απομάκρυνση των νέων από την πολιτική έχει ολέθρια αποτελέσματα για μια κοινωνία: ο νέος που δεν έχει επικοινωνία με το πολιτικό γίγνεσθαι γίνεται εύκολα χειραγωγήσιμος από τις διαθέσεις των δημαγωγών.
Και δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα για μια κοινωνία από το να χειραγωγείται το πιο δυναμικό της κομμάτι από τις φωνές του λαϊκισμού». Για να καταλήξει υπογραμμίζοντας ότι «χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες».
«Χρειαζόμαστε μια νέα γενιά, που θα πιστεύει στον εαυτό της και στο μέλλον της χώρας, βλέποντας μέσα στο μέλλον της χώρας το δικό τους μέλλον». Μετά την ομιλία της κ. Ζαχαράκη, ακολούθησαν παρεμβάσεις μελών και στελεχών, της ΟΝΝΕΔ, της ΔΑΠ και του κόμματος.
Β.Κ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.