Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ψήφος αποδήμων, "βροχή" τροπολογιών και ελλιπής κοινοβουλευτικός έλεγχος, τα θέματα που έθεσε τον Πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ

Η λειτουργία του Κοινοβουλίου και η ψήφος των ομογενών ήταν το αντικείμενο της ολιγόωρης συνάντησης ποπυ είχαν το πρωί στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του
αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως προς τη λειτουργία της Βουλής, εκτιμάται ότι ο κ. Μητσοτάκης, εθεσε το πρόβλημα της "βροχής" τροπολογιών και τις επείγουσες ή κατεπείγουσες διαδικασίες σε νομοσχέδια που θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Για τη δε ψήφο των ομογενών ο πρόεδρος της ΝΔ διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι η σχετική πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το κόμμα παραμένει σε εκκρεμότητα σχεδόν για ένα χρόνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει επιστολή προς τον Νίκο Βούτση, στην οποία θα σκιαγραφείται και το πλήρες σκεπτικό του.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκηςέθεσε στη συζήτηση με τον κ. Βούτση και το ζήτημα της διαρκούς απουσίας υπουργών σε Ερωτήσης που καταθέτουν βουλευτές της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ασκηθεί κοινοβουλευτικός έλεγχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.