Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Δένδιας: "Ο χαρακτηρισμός "ψεύτες" είναι λίγος για σας. Είστε απαράδεκτοι και ανεκδιήγητοι ψεύτες"

Να απαντήσει ευθέως αν θα μειωθούν συντάξεις και αφορολόγητο, κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ζητώντας ταυτοχρόνως από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να πει αν θα παραιτηθεί, μετά την δική του δήλωση ότι αυτό θα πράξει αν ληφθούν μέτρα έστω κι ενός ευρώ.

Μετά την απάντηση του κ. Τσακαλώτου στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Μητσοτάκη, ο κ. Δένδιας πήρε τον λόγο σχολιάζοντας τόσο το
«ασυνήθιστα οργίλο ύφος» του υπουργού και τις «αναφορές» του ότι «δήθεν δεν υβρίζει», όσο και την ενόχληση του υπουργού απέναντι στον χαρακτηρισμό «ψεύτες» της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση.

«Το οργίλο ύφος του κ. Τσακαλώτου, που δεν είναι σύνηθες, φαίνεται ότι εξηγείται από την τεράστια πίεση που δέχεται και δεν προέρχεται μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από τα εσωτερικά προβλήματά σας, που ακούμε ότι έχετε, πέρα από αυτά της διαπραγμάτευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Συνέχισε δε προς τον υπουργό λέγοντας: «Μας απευθυνθήκατε ιδιαίτερα νευρικός, λέγοντάς μας πως δεν υβρίζετε εσείς. Δεν ήσασταν στην αίθουσα όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν η λέξη ψεύτης εκπεμπόμενη από την πλευρά του κόμματος σας, ήταν το λιγότερο που μας απηύθυνε; Και τότε που μας αποκαλούσατε «προδότες και γερμανοτσολιάδες» εσείς ζητούσατε να ανακαλέσουν; Και μας ζητήσατε και συγγνώμη για όλες τις ύβρεις σας τόσα χρόνια; Σας ενοχλεί τώρα να σας λέμε ψεύτες; Είστε ψεύτες, μεγάλοι ψεύτες, απαράδεκτοι ψεύτες, ανεκδιήγητοι ψεύτες».

Σχετικά με τον σχολιασμό του υπουργού στα στοιχεία για την εργασία που παρέθεσε ο Κ. Μητσοτάκης, ο κ. Δένδιας απάντησε πως πρόκειται για τα στοιχεία τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα μέχρι τον Φεβρουάριο, ενώ κάλεσε τον κ. Τσακαλώτο, αν έχει νεώτερα στοιχεία να τα προσκομίσει.

«Αν από κει και πέρα θέλετε να μας ενημερώσετε σοβαρά, απαντήστε μας ευθέως, με το αφορολόγητο τί θα γίνει και με τις συντάξεις; Θα μειωθούν; Η δήλωσή σας, ότι αν ληφθεί ένα ευρώ μέτρα παραπάνω, ισχύει ή όχι; Θα παραιτηθείτε σήμερα ή όχι;» ρώτησε εκ νέου τον υπουργό Οικονομικών.

Τέλος, ο κ. Δένδιας, είπε προς τον κ. Τσακαλώτο, πως ενώ ο ίδιος θέλει ως αμοιβή της εξαιρετικής εργασίας που προσφέρει στην διαπραγμάτευση, μια συνάντηση για κοκτέιλ με την Σκάρλετ Γιόχανσον, έτσι που τα πάει και η μακαρίτισσα η Βασιλειάδου πολύ του πέφτει.

Το σχόλιο αυτό δημιούργησε θόρυβο στην αίθουσα, ο πρόεδρος της Βουλής από την έδρα το χαρακτήρισε «άκρως αντιφεμινιστικό» και προσέθεσε πως «σεβόμαστε την Σκάρλετ Γιόχανσον και την μνήμη της Γεωργίας Βασιλειάδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.