Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Αραμπατζή: «Αποκλείονται από το Μέτρο "Βιολογικές Καλλιέργειες" χιλάδες αγρότες- εξοστραγγίζονται όλοι οι κτηνοτρόφοι»

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Παταγώδης η αποτυχία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη διαχείριση του Μέτρου "Βιολογικές Καλλιέργειες" στο Νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 -
2020.

Αποκλεισμός χιλιάδων δικαιούχων, "εξοστρακισμός" όλων των κτηνοτρόφων.

Η Νέα Δημοκρατία, εγκαίρως και με όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, είχε προειδοποιήσει. Για τον κίνδυνο να πέσει στο κενό το αναγκαίο αυτό Μέτρο ενδυνάμωσης και αναπτυξιακής δυναμικής του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου της χώρας.

Οι παλινωδίες του Υπουργείου με τις τρεις παρατάσεις στις προθεσμίες του Μέτρου, με την πρόσκληση χιλιάδων δικαιούχων, χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος προϋπολογισμός, καθώς και με τη μεγάλη αύξηση στην τιμή της κτηνοτροφίας, που τελευταία στιγμή εξήγγειλε λαϊκίστικα, ρίχνοντας προφανώς "στάχτη στα μάτια", οδήγησαν σε αυτό το φιάσκο.

Με χθεσινή του ανακοίνωση, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποκλείει από το Μέτρο όλους τους κτηνοτρόφους (ζωική παραγωγή) και όλους τους δικαιούχους φυτικής παραγωγής, εκτός αυτών, που βρίσκονται σε περιοχές Natura.

Συρρικνώνοντας έναν διαθέσιμο προϋπολογισμό 443.000.000 ευρώ στα μόλις 200.000.000 ευρώ.

Ποιος από το Υπουργείο θα απολογηθεί επιτέλους στους δικαιούχους που χάνουν οριστικά τα χρήματα του 2017;

Θα απολογηθεί κανείς γι' αυτήν την κατάντια;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.