Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Βορίδης: Δεν έχουμε τα ίδια πολιτικά σχέδια με την Αριστερά ώστε να συγκυβερνήσουμε

Για το σενάριο να υπάρξει στη Βουλή μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετείχαν όλες οι λεγόμενες ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, μίλησε ο Μάκης Βορίδης.
Μιλώντας στον Realfm 97,8 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Θεωρώ ότι αυτό είναι μία πλάνη και μία ευχή να είχαμε αυτή τη δυνανότητα, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα για απλούς λόγους. Πώς θα συμφωνήσουμε σε πολιτικές με τον κ. Σκουρλέτη, τον κ. Τσίπρα ή τον κ. Φίλη; Πώς θα συμφωνήσουμε με ανθρώπους
που σε τελευταία ανάλυση στο πίσω μέρος του μυαλού τους είναι μονίμως το πώς θα διορίσουν και το πώς θα ακολουθήσουν φορολογικές πολιτικές που τελικώς κατέληξαν στο να αυξήσουν κατά 8% τους φτωχούς στην Ελλάδα. Δεν έχουμε ίδια πολιτικά σχέδια με την Αριστερά για να συγκυβερνήσουμε».
Στην ερώτηση για το εάν η ΝΔ παρότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές ο κ. Βορίδης απάντησε μεταξύ άλλων ότι «η ΝΔ δεν περιέχει στο πρόγραμμα της μειώσεις αφορολόγητου και μειώσεις συντάξεων. Εκείνο το οποίο θέλει να κάνει είναι να εφαρμόσει το πρόγραμμα της. Προφανώς εμείς θα καταθέσουμε ένα πρόγραμμα, όμως από την άλλη μεριά οποιαδήποτε παρέμβαση σε δεσμεύσεις οι οποίες έχουν δημοσιονομικό χαρακτήρα είναι αυτονόητο ότι συνδέονται με την κατάσταση της οικονομίας. Ποια είναι η χρονική στιγμή που θα αναλάβει η ΝΔ και εκείνη τη χρονική στιγμή σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται η ελληνική οικονομία, οτιδήποτε άλλο είναι απολύτως αφηρημένο».
Σχετικά με τη δήλωση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ότι ανάλογα με την πορεία της οικονομίας μπορεί μέσα στο 2018 να γίνει επαναδιαπραγμάτευση ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι «εμείς έχουμε διαφωνία με αυτούς τους στόχους των πλεονασμάτων, θεωρούμε ότι είναι υπερβολικοί και η πρόθεση η δική μας είναι να ξανασυζητήσουμε τους στόχους των πλεονασμάτων, βάζοντας ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το οποίο θα επιτρέψει στην οικονομία να εκκινήσει προκειμένου να αρχίσει να παράγει μεγέθυνση του ΑΕΠ, άρα να μεγαλώσει η οικονομία».
Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να μας εξηγήσει γιατί είμαστε 2,5 χρόνια στην ύφεση. Ακόμα και τον στόχο του 2,7% που έβαλε, που εμείς λέγαμε ότι είναι ένας πολύ φιλόδοξος στόχος, είναι ξεκάθαρο ότι το πρώτο εξάμηνο είναι υφεσιακό. Επομένως δεν υπάρχει το 2,7% για το 2017. Πρέπει να εξηγήσει ο κ. Τσίπρας γιατί έχουμε μείωση των επενδύσεων την ώρα που είχαμε αύξηση των επενδύσεων, γιατί έχουμε μείωση των εξαγωγών την ώρα που είχαμε αύξηση των εξαγωγών. Αυτά είναι ζητήματα που συνδέονται με πολιτικές αντιλήψεις και με συγκεκριμένες πολιτικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου