Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

ΝΔ: 12 δις το κόστος από την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης

Στα 12 δις ευρώ ανεβάζει η ΝΔ το κόστος για τη χώρα από την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα στη σημερινή ανημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε τα εξής:«Η οικονομία και η κοινωνία βυθίζονται καθημερινά στην αβεβαιότητα.

Ο κ. Τσίπρας ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για την εξουσία του.

Επέλεξε συνειδητά να ρίξει τη χώρα στο καναβάτσο, αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες από την

μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Στην πραγματικότητα, έχει αποδεχθεί ήδη τις περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου.

Προσπαθεί να δραματοποιήσει την υποτιθέμενη διαπραγμάτευσή του, για να δικαιολογήσει στους βουλευτές του, αυτά που δε θα έπρεπε να αποδέχονται με βάση τις διακηρύξεις τους.

Στην ουσία, διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του κόμματός του, το πολιτικό του μέλλον.

Η ζωή των Ελλήνων επιβαρύνεται καθημερινά από την ανικανότητα της Κυβέρνησης των κ. Τσίπρα και Καμμένου. 

Ιδιαίτερα στην πραγματική οικονομία, η χώρα τελεί υπό καθεστώς ασφυξίας. 

Η υπερφορολόγηση, οι χαμένες θέσεις εργασίας, η στάση πληρωμών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, οι εκροές καταθέσεων, επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγήσει οι κυβερνώντες τη χώρα. 

Αλλά και στο μέτωπο της αέναης δήθεν διαπραγμάτευσης, η εικόνα είναι απογοητευτική αν όχι εξαιρετικά ανησυχητική. Η 5η Δεκεμβρίου 2016 παρήλθε χωρίς συμφωνία. Όπως και όλα τα μετέπειτα χρονικά ορόσημα που η ίδια η Κυβέρνηση έθεσε. Αδιέξοδο στις 26 Ιανουαρίου 2017. Όπως και στις 20 Φεβρουαρίου, στις 20 Μαρτίου και τώρα στις 7 Απριλίου 2017. Ούτε ένα, ούτε δύο. Πέντε χρονικά ορόσημα χαμένα.

Η καθυστέρηση αυτή κοστίζει στην πραγματική οικονομία και σε όλους τους Έλληνες πάνω από 12 δις ευρώ!

 Συγκεκριμένα:

•        Μόνο το 2016, η Κυβέρνηση δεν εισέπραξε 6,1 δις ευρώ από τις δόσεις του τρίτου Μνημονίου, στερώντας ρευστότητα που θα κατευθυνόταν στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στον Ιδιωτικό Τομέα.

•        Ταυτόχρονα, το Α.Ε.Π. μειώθηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2016 κατά 1,2%, έναντι του προηγούμενου τριμήνου με το χαμένο εισόδημα να ξεπερνάει τα 500.000.000 ευρώ σε ένα τρίμηνο!

•        Τα "κόκκινα δάνεια" αυξήθηκαν κατά 1 δις ευρώ μόνο τον Ιανουάριο του 2017.

•        Οι εκροές καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις τράπεζες εντείνονται, παρά τα capital controls, ξεπερνώντας τα 2,3 δις ευρώ το δίμηνο Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου 2017.

•        Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον Ιδιωτικό Τομέα αυξήθηκαν κατά 500.000.000 ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2017, καθώς η Κυβέρνηση συνεχίζει την εσωτερική στάση πληρωμών.

•        Η αβεβαιότητα και η έλλειψη ρευστότητας που συνδέονται με την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, προσγειώνουν σε χαμηλότερα επίπεδα το ρυθμό ανάπτυξης το 2017. Ακόμη και με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις το Α.Ε.Π. θα αυξηθεί με ρυθμό 1,6%, αντί για 2,7%, δηλαδή άλλα 2 δις ευρώ χαμένο εισόδημα!


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης αυξάνει το λογαριασμό και οδηγεί τη χώρα σε τραγικά αδιέξοδα. 

Η πολιτική του κ. Τσίπρα, οι πρακτικές του και τα μέσα που χρησιμοποιεί, είναι απέναντι στη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, από την οποία έχει πλέον πάρει διαζύγιο. 
 
Εδώ που έχουμε φτάσει με αυτήν την Κυβέρνηση, αν δεν κλείσει η αξιολόγηση οδηγούμαστε σε χρεοκοπία αλλά πλέον και αν κλείσει, η χώρα θα σέρνεται σε συνθήκες ύφεσης, οικονομικής οπισθοδρόμησης και μαρασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου