Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Όταν ο Πρόεδρος τα... "ψέλνει" στον Πρωθυπουργό με μάρτυρα τον φωτογραφικό φακό!!!- Τι είπε ο κ. Παυλόπουλος στον κ. Τσίπρα;

 tpsfsdtni13Ο φωτογραφικός φακός, τελικά, είναι μεγάλος «ρουφιάνος»…

Όποιος κοιτάξει την φωτογραφία αντιλαμβάνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος «τα ψέλνει» στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Και «τυφλός» να είναι κανείς μπορεί να το δει…
Ωστόσο το ερώτημα είναι τι ακριβώς «ψέλνει» ο κ.
Παυλόπουλος στον κ. Τσίπρα;
Κάναμε ρεπορτάζ και μάθαμε τα εξής:
Πριν από καιρό, όταν έπαιζε πολύ το σενάριο της προ-νομοθέτησης μέτρων, ο Πρόεδρος τοποθετήθηκε δημοσίως (πιθανόν να του το ζήτησε η κυβέρνηση) και δήλωσε ότι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Σύνταγμα δεν νοείται προ-νομοθέτηση μέτρων.
Από τη Δευτέρα και μετά όλη η κυβέρνηση μιλούσε για αποδοχή της απαίτησης των δανειστών για προ- νομοθέτηση μέτρων.
Αν αυτό ίσχυε εκ των πραγμάτων  ο κ. Παυλόπουλος θα ήταν αναγκασμένος να αναπέμψει στη Βουλή το σχετικό νόμο ως αντισυνταγματικό.
Με τον πιο σαφή τρόπο, λοιπόν, κατέστησε σαφές χθες στον κ. Τσίπρα ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι δεν υφίσταται προ- νομοθέτηση, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να περάσει τα μέτρα, και ότι αυτά θα είναι υπό αίρεση ανάλογα με την πορεία του πλεονάσματος, αλλά για μέτρα των οποίων η ισχύς θα αρχίσει από το 2019 ούτως ή άλλως.
Το «μάθημα» έγινε κατανοητό και σήμερα στη Βουλή ο κ. Τσίπρας έκανε τις σχετικές διευκρινίσεις, ως όφειλε, για να μην υπάρξουν πέραν των οικονομικών και προβλήματα σε πολιτικό και πολιτειακό επίπεδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.