Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

102.000 συντάξεις μπλοκαρισμένες από την ανικανότητα της κυβέρνησης

Μπλοκαρισμένες βρίσκονται 102.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, όπως καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία. 
Και αυτό διότι μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι έχει δεσμευτεί ποσό έκτακτης επιχορήγησης ύψους 859 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Εργασίας δεν έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε οι
δικαιούχοι να λάβουν τα χρήματά τους.
Οπως καταγγέλει ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, από τον Νοέμβριο του 2016 που ψηφίστηκε ο Ν.4438/2016, δεσμεύτηκε ποσό έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 859.000.000 ευρώ προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, που μέχρι σήμερα παραμένει “παρκαρισμένο” αναζητώντας τους 102.000 δικαιούχους σύνταξης.
Επί δυο μήνες, μετά την ψήφιση των διατάξεων του νόμου αυτού, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας όχι μόνο δεν έχει ξεμπλοκάρει ακόμη τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ως όφειλε, αλλά ούτε καν έχει προχωρήσει στην έκδοση της απαιτούμενης υπουργικής απόφασης, τονίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι οι  συνταξιούχοι είναι όμηροι της απραξίας και ανικανότητας της κυβέρνησης.
Στη δήλωσή του αναφέρει ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή η ΝΔ είχει υποδείξει και προειδοποιήσει για την ανάγκη άμεσων ενεργειών και συγκεκριμένων δράσεων, προκειμένου οι προς διάθεση πόροι των 859.000.000 ευρώ να φτάσουν έγκαιρα στους συνταξιούχους που και τα δικαιούνται, αλλά και τα έχουν ανάγκη.
«Δυστυχώς, πέρασαν ήδη δυο μήνες και δεν έχει ακόμη εκδοθεί ούτε μια σύνταξη, δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ από το ποσό αυτό!
Σε μια χρονική περίοδο, που οι πολίτες έχουν ανάγκη ακόμη και το τελευταίο ευρώ, πληρώνουν βαρύ το τίμημα της ανεπάρκειας και της αδιαφορίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου