Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

"Μέριμνα" και από τη ΝΔ για τα παιδιά που έχουν πληγωθεί

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Σάββας Αναστασιάδης και στελέχη του Κόμματος επισκέφτηκαν την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Μέριμνα», στο πλαίσιο του οδοιπορικού της «Συμφωνίας Αλήθειας με τους Κατοίκους του Λεκανοπεδίου».

Στη συνάντηση, έγινε μια ουσιαστική ενημέρωση για καίριας σημασίας θέματα που απασχολούν τον συγκεκριμένο φορέα από την Διευθύντρια κυρία Κάλλια Αρμαγανίδου. Η Αστική Μη Κερδοσκοπική
Εταιρία «Μέριμνα» ιδρύθηκε το 1995 από εννέα πανεπιστημιακούς, που θέλησαν να βοηθήσουν τα παιδιά των οποίων η ζωή ανατρέπεται από την απειλητική για τη ζωή αρρώστια ή το θάνατο αγαπημένου τους προσώπου.

            Το όραμα της «Μέριμνα» περιλαμβάνει την δωρεάν παροχή ποιοτικής φροντίδας, καθώς και την ανάπτυξη υποστηρικτικών κοινοτήτων, τόσο μέσω της ευαισθητοποίησης των πολιτών, όσο και της εξειδικευμένης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης όσων παρέχουν υπηρεσίες στο παιδί και την οικογένειά του. Στο πλαίσιο αυτό, η «Μέριμνα» έχει ως στόχο

            α) την παροχή υπηρεσιών στο παιδί και την οικογένεια που πενθεί ή αντιμετωπίζει απειλητική για τη ζωή ασθένεια,

            β) την εξειδικευμένη κατάρτιση επαγγελματιών ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικών στη στήριξη αυτών των ατόμων

            γ) την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και

            δ) την έρευνα σε θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις της βαριάς αρρώστιας και του θανάτου στη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους.

            Μετά το τέλος της συνάντησης, οι κ. Γεωργαντάς και Αναστασιάδης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

            «Η επίσκεψή μας στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία "Μέριμνα" μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το έργο της, αλλά και τη συμβολή της στη στήριξη παιδιών και οικογενειών που πενθούν ή αντιμετωπίζουν μια σοβαρή ασθένεια.

            Ειδικά σε αυτήν την περίοδο, που η Κυβέρνηση αδυνατεί να παρέχει ουσιαστική στήριξη σε επίπεδο υπηρεσιών, η προσφορά της "Μέριμνας" είναι ακόμη πιο σημαντική τόσο για τους άμεσα ωφελουμένους όσο και για την κοινωνία γενικότερα. 

            Για το λόγο αυτό, οφείλουμε να συνδράμουμε όλοι το έργο τους. Ειδικότερα τώρα που διανύουμε μια τόσο δύσκολη περίοδο».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.