Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ο Κώστας Γκιουλέκας και ο Μακεδονικός Αγώνας μέσα από τις σελίδες του νέου βιβλίου του

 Ένα νέο βιβλίο θα παρουσιάσει ο Κώστας Γκιουλέκας την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη με τίτλο: “Ο Μακεδονικός Αγώνας 1903-1908. Από τις εφημερίδες της εποχής”. Πρόκειται για έναν αφιερωματικό τόμο 600 σελίδων, βασισμένο στα δημοσιεύματα των εφημερίδων εκείνης της εποχής που αναφέρονται στα τραγικά γεγονότα στην Μακεδονία.
Όπως σημειώνει ο ίδιος ο συγγραφέας: «Το βιβλίο εκπληρώνει ένα ελάχιστο μέρος του τεράστιου χρέους  σε εκείνους τους ωραίους Έλληνες από την Μακεδονία αλλά και σε εκείνους που συνέρρευσαν από την υπόλοιπη χώρα κι έδωσαν τον μεγάλο
Αγώνα για να παραμείνει η Μακεδονία στον εθνικό κορμό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο προλογίζει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Και το βιβλίο θα παρουσιάσουν με την σειρά που θα μιλήσουν ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και π.Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο π.Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης και π.Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο  αν.Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του Α.Π.Θ. Ιάκωβος Μιχαηλίδης, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο Ομ. Καθηγητής του Α.Π.Θ. και Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Αθανάσιος Καραθανάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.