Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Σήμα «επανεκκίνησης» από Μητσοτάκη στη ΔΕΘ


Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ- ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

Επανεκκίνηση. Είναι το βασικό μήνυμα που επιδιώκει να εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εμφάνισή του στη ΔΕΘ, προκειμένου να πείσει ότι η Ν.Δ. όχι μόνο αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την επανεκκίνηση «από το μηδέν», αλλά, κυρίως, ότι το θετικό της αφήγημα για το μέλλον και οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει αφορούν τους πολλούς.
Την επανεκκίνηση για τη Ν.Δ. και τη νέα στρατηγική της σηματοδότησε η μετακόμιση στο Μοσχάτο με όλους τους συμβολισμούς που αυτή εμπεριέχει. Εξάλλου, της εμφάνισης-ορόσημο στη ΔΕΘ θα προηγηθούν επαφές του κ. Μητσοτάκη με όλους τους κοινωνικούς φορείς, αλλά και με πολίτες, προκειμένου να δοθεί το στίγμα του ανοίγματος στην κοινωνία. Η στρατηγική του κόμματος στη νέα πολιτική περίοδο που ανοίγει ο Σεπτέμβριος συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο «αντιπολίτευση στο μέτωπο της ανοικτής οικονομίας και της καθημερινότητας, άνοιγμα σε ομάδες που είτε απείχαν στις προηγούμενες εκλογές, είτε δεν ψήφισαν Ν.Δ. –πολύ περισσότερο στις λαϊκές συνοικίες της Β΄ Αθήνας και της Β΄ Πειραιά–, θετικό αφήγημα και αξιόπιστη πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Στον δρόμο προς τη ΔΕΘ αυτή θα ακολουθηθεί με στοχευμένες κινήσεις που δεν θα εστιαστούν μόνο στο μέτωπο της οικονομίας, όπου, σύμφωνα με την Πειραιώς, τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής θα έχουν γίνει απολύτως αισθητά στις αρχές του φθινοπώρου, αλλά και σε αυτά της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και της υγείας, όπως διαφάνηκε και από τις επίσημες ανακοινώσεις του τελευταίου 48ώρου με αφορμή τα νέα επεισόδια στα Εξάρχεια και τα κρούσματα ελονοσίας που έχουν θέσει σε καραντίνα 12 δήμους της χώρας. Τα θέματα αυτά, μαζί με την Παιδεία, για την οποία ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ζητήσει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, θα βρεθούν στην κορυφή της αντιπολιτευτικής ατζέντας της Ν.Δ. τις ερχόμενες εβδομάδες.

Πρώτος σταθμός του κ. Μητσοτάκη θα είναι αύριο η Ζάκυνθος, ενώ στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. σχεδιάζουν ήδη τα ραντεβού του προέδρου του κόμματος με κοινωνικούς φορείς και με πολίτες, καθώς, όπως διαμηνύεται από την Πειραιώς, «θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις τους και ενδεχομένως να συμπεριλάβουμε κάποιες στο πρόγραμμά μας». Ούτως ή άλλως, αυτή τη στόχευση είχε και η ηλεκτρονική διαβούλευση για το πρόγραμμα της Ν.Δ., τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν και βασικές τάσεις των ψηφοφόρων της και, κυρίως, των εν δυνάμει ψηφοφόρων.

Την ίδια ώρα, στον τρίτο όροφο της Πειραιώς δεν προκάλεσε καμία έκπληξη το χθεσινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο υποτίθεται ότι το καραμανλικό στρατόπεδο βρίσκεται στα όριά του λόγω των επιθέσεων εναντίον του Κώστα Καραμανλή με αφορμή την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ - Ανδρέα Γεωργίου (το δημοσίευμα στοχοποιεί τον Αντώνη Σαμαρά), αλλά και με αφορμή όσα διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω της «Καθημερινής της Κυριακής» για τα στελέχη της Ν.Δ. που επιχειρούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης στις σχέσεις του προέδρου της Ν.Δ. με τον κ. Καραμανλή.

Το δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει την πεποίθηση της Ν.Δ. ότι είναι η κυβέρνηση αυτή που επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις ρήγματος στο εσωτερικό του κόμματος, προκειμένου να «ψαλιδίσει» τον κ. Μητσοτάκη και την πρωτιά της Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις. Οσο για το άρθρο που υπογράφει στην εφημερίδα ο Γιάννης Μιχελάκης με τίτλο «Ποιος είναι ο βάτραχος και ποιος ο σκορπιός στη Ν.Δ.», την απάντηση έδωσε ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας (στον ΣΚΑΪ) για προσπάθεια που γίνεται από «ασήμαντα πρόσωπα, μικρού μεγέθους πρόσωπα, να δημιουργήσουν προβλήματα στη Ν.Δ.». «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μπήκαμε στο μνημόνιο επί Γιώργου Παπανδρέου», πρόσθεσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ως εκβιασμός προς τον κ. Σαμαρά, από την άλλη, ερμηνεύθηκε από πολλούς η αινιγματική ανάρτηση του Βαγγέλη Αντώναρου στο τουίτερ, στην οποία αφήνει να εννοηθεί ότι θα δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες που αφορούν τη σύσκεψη που είχε ο κ. Σαμαράς με το επιτελείο του τον Μάιο του 2010, λίγο πριν από την καταψήφιση από τη Ν.Δ. του πρώτου μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.