Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Κώστας Καραμανλής: Ένα μυστικό στην Τήνο



Image result for καραμανλής νατάσα τήνοςΠηγή: εφημερίδα Παραπολιτικα
Ποιό μοναστήρι συνδέει τον πρώην πρωθυπουργό με το κυκλαδίτικο νησί
Σε ένα από τα ομορφότερα κυκλαδίτικα νησιά, συνδεδεμένο βαθιά με την ορθόδοξη πίστη μας, το νησί της Τήνου, βρήκε το ησυχαστήριό του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η οικογένειά του. 

Εδώ και πολλά χρόνια ο Κώστας Καραμανλής είναι τακτικός επισκέπτης του νησιού, απολαμβάνοντας την κατανυκτική ατμόσφαιρα τις ημέρες του Αυγούστου, με την εκκλησία της Παναγιάς της Τήνου να αποτελεί επίκεντρο της χριστιανοσύνης τον 15αύγουστο. Διατηρεί βαθιές φιλικές σχέσεις με τους κατοίκους του νησιού, με κάποιους από τους οποίους μάλιστα απέκτησε και συγγενικές σχέσεις, όπως με τον Γιάννη Θεολογίτη, που είναι κουμπάρος του και που συχνά φιλοξενούνταν στο σπίτι του, ενώ συνδέεται και με σχεδόν οικογενειακούς δεσμούς με τον καλό του φίλο και ιδιοκτήτη της κλινικής που εργάζεται η Νατάσσα Παζαίτη, Θάνος Παράσχος. 
Στο νησί της Τήνου ο Κώστας Καραμανλής δεν βρίσκει μόνο την γαλήνη του Αιγαίου και δεν απολαμβάνει μόνο την καλή παρέα διασκεδάζοντας. Εκεί κρύβει και μια σχέση πολλών χρόνων, η οποία τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στην χριστιανική πίστη και στον Θεό. 
Κάθε χρόνο, το πρώην πρωθυπουργικό ζευγάρι βρίσκει πάντα χρόνο για να επισκεφθεί την γερόντισσα Ιουλιανή, ηγουμένη  του Μοναστηριού της Αγίας Πελαγίας, όπως είναι ευρύτερα γνωστό, ή της Μονής Κεχροβονίου. Τόσο την γερόντισσα, όσο καιτη Μονή ο Κώστας Καραμανλής την θεωρεί πια ως προστατευόμενή του. Το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας είναι ξακουστό, αφού η μοναχή Πελαγία, από την οποία πήρε και το όνομά της, είχε ανακαλύψει τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που σήμερα βρίσκεται στο ναό της Ευαγγελίστριας, την Παναγία της Τήνου, όπου συρρέουν κάθε χρόνο 1.500.000 προσκυνητές. 
Η σχέση της Ιουλιανής με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια και διατηρείται ακόμη, μακριά πάντα από τα φώτα της δημοσιότητας. Σπάνια μιλάει για τις συναντήσεις τους ακόμη και στους πιο κοντινούς του φίλους. 
Γνωρίζονται πριν ακόμη γίνει πρωθυπουργός και από το 2004 η επικοινωνία τους και ο δεσμός έγινε πιο στενός και οι λόγοι ήταν …πολλοί. 
Ο πρώην πρωθυπουργός, ο γιατρός και ο …σταρ
Ο Θάνος Παράσχος γνωρίζει καλά την ετήσια διαδρομή του πρώην πρωθυπουργού. Όποιος κι αν είναι ο καλοκαιρινός του προορισμός θα περάσει από την Τήνο και ο γιατρός τον φιλοξενεί στην εξοχική του κατοικία. 
Τα δύο ζευγάρια δίνουν ραντεβού τουλάχιστον μια φορά το χρόνο στο νησί της Τήνου, με τον γιατρό να γίνεται εξαιρετικός οικοδεσπότης για τον Κώστα Καραμανλή και την οικογένειά του, μιας και όλοι τους αναζητούν την ηρεμία και όχι τις κοσμικότητες. Ανακαλύπτουν παρέα τις ομορφιές της Τήνου, τα μικρά γραφικά και απόμερα ταβερνάκια του νησιού, αλλά και τις παραλίες για τα μακροβούτια τους. Στο πρόσωπο μάλιστα του κ. Παράσχου ο Κώστας Καραμανλής έχει βρει έναν ιδανικό συνομιλητή, αφού η πολιτική έρχεται σε δεύτερη μοίρα στα ενδιαφέροντα του γιατρού, ο οποίος γνωρίζει καλά ότι δεν πρόκειται ο πρώην πρωθυπουργός να αποκαλύψει τις σκέψεις του ή τα όσα έχει στο μυαλό του για θέματα που αφορούν κυρίως το πολιτικό του μέλλον. 
Στην πρωθυπουργική παρέα όμως ξαφνιάζει η παρουσία δύο προσώπων που προέρχονται από εντελώς διαφορετικό τομέα. Δύο πρόσωπα αναγνωρίσιμα, ακόμη πιο πολύ και από τον Κώστα Καραμανλή, καθώς αποτελούν κορυφαία τηλεοπτικά πρόσωπα. Ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά, μπορεί να μην ασχολούνται με το πολιτικό ρεπορτάζ, αλλά σίγουρα έχουν το προτέρημα να γνωρίζουν πολλές από τις απόψεις του Κώστα Καραμανλή για τις πολιτικές εξελίξεις, μιας και περνούν πολλές ημέρες μαζί στο σπίτι του γιατρού, κ. Παράσχου, αφού ο ίδιος είναι και ο γυναικολόγος της Φαίης Σκορδά, με τον οποίο διατηρούν επίσης φιλικές σχέσεις καθώς το ζεύγος Λιάγκα, συνδέονται μαζί του και με συγγενική σχέση αφού είναι κουμπάροι. 
Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και στην ηρεμία του εξοχικού του κ. Παράσχου, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, οι οικογένειες Καραμανλή και Λιάγκα, που φέτος, όπως και πολλές φορές έτυχες στο παρελθόν συναντήθηκαν στο ετήσιο ραντεβού τους στην Τήνο ως καλεσμένοι του γιατρού, απολαμβάνουν το κολύμπι, το φρέσκο ψάρι, τους απογευματινούς περιπάτους και τις ατέλειωτες ώρες συζήτησης μέχρι τις πρωινές ώρες στο μπαλκόνι του σπιτιού. Η ανάγκη άλλωστε για απομόνωση και στα δύο ζευγάρια είναι έντονη και επιτακτική. 
Οι συζητήσεις λίγο έχουν να κάνουν με την πολιτική, μιας και ο Κώστας Καραμανλής αποφεύγει να μιλάει για το συγκεκριμένο θέμα και ως καλός ρήτορας ξέρει πώς να γυρίζει την συζήτηση αλλού δείχνοντας ενδιαφέρον τόσο για ιατρικά θέματα, μιας και αποτελεί το αντικείμενο και τόσο της συζύγου του Νατάσας Καραμανλή, όσο και του κ. Παράσχου. Το ποδόσφαιρο είναι επίσης ένα από τα θέματα που θίγει η παρέα, μιας και είναι …ανώδυνο. 
Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η παρέα είναι …αταίριαστη, αλλά η χαλαρότητα και το χιούμορ του πρώην πρωθυπουργού και η αμεσότητα του Γιώργου Λιάγκα έχουν κάνει τους δύο άνδρες να δέσουν. Από την άλλη η Νατάσα Παζαίτη και η Φαίη Σκορδά έχουν πολλά να πουν και να σχολιάσουν κυρίως για τα θέματα των παιδιών με την παρουσιάστρια να ακούει τις συμβουλές της Νατάσας. 
Η σχέση με την γερόντισσα Ιουλιανή 
Οι διακοπές, το γαλάζιο, οι φίλοι, οι ομορφιές της Τήνου είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που ο πρώην πρωθυπουργός και η οικογένειά του δίνουν κάθε χρόνο το παρόν στο νησί. 
Η γερόντισσα Ιουλιανή, είναι μια δραστήρια μοναχή που από την πρώτη στιγμή που την συνάντησε ο Κώστας Καραμανλής αντιλήφθηκε την επίδραση που είχε επάνω του η καθημερινή μάχη που δίνει για να διατηρήσει ζωντανό το μοναστήρι, προσθέτοντας ένα μικρό λιθαράκι, όπως λέει η ίδια, στην χριστιανοσύνη. Με τον Κώστα Καραμανλή περνάνε πολλές ώρες μαζί όποτε την επισκέπτεται και οι συζητήσεις τους έχουν να κάνουν πάντα με τον Θεό και την πίστη. Ο πρώην πρωθυπουργός ακούει και σέβεται απόλυτα το λόγο της γερόντισσας και ζητάει την συμβουλή της σε κάθε συνάντησή τους . Εκείνη υποδέχεται με αγάπη την οικογένεια Καραμανλή, όπως και όλους τους επισκέπτες της Μονής, προφέροντας απλόχερα της φιλοξενία της. 
Πιστός στο ραντεβού του, στις αρχές Αυγούστου κάθε χρόνο, ο Κώστας Καραμανλής και η οικογένειά του περνάνε από την  Μονή της Αγίας Πελαγίας για να πάρουν την ευχή της γερόντισσας. 
Η Μονή είναι ένα πραγματικό διαμάντι αρχιτεκτονικής, καθώς αποτελείται από ένα θαυμάσιο μοναστηριακό κάστρο, με μικροσκοπικά κελιά, δείγμα της λιτής ζωής των φιλοξενουμένων, αλλά και από πανέμορφες κυκλαδίτικες εκκλησιές. 
Τόσο ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, όσο και οι φίλοι του που διατηρεί στο νησί, φροντίζουν συχνά να ευεργετούν  το Μοναστήρι, καλύπτοντας μέρος των αναγκών του, όπως όταν ξεκίνησε η αναστήλωση της μονής, που αποτελεί μοναδικό μνημείο της Ορθοδοξίας. 
Πηγή εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.