Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ο Σημίτης, ο Καραμανλής, τα σχέδια για συνένωση κομμάτων της Κεντροαριστεράς και της Κεντροδεξιας και οι φόβοι της Συγγρού



Με επιφυλάξεις και προβληματισμό βλέπουν στη Συγγρού την πρωτοβουλία στελεχών της Κεντροαριστεράς που ετοιμάζονται να καλέσουν τον κ. Σημίτη να αναλάβει πρωτοβουλίες για συνένωση του χώρου, σύμφωνα πάντα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής»
Τα εν λόγω στελέχη, των οποίων τα ονόματα δεν αναφέρονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά και τη στασιμότητα στις συζητήσεις μεταξύ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού,
θεωρούν πως ο Κ. Σημίτης είναι ο καταλληλότερος για να ενώσει το χώρο, καθώς είναι ιστορικό στέλεχος, συνιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, πρωθυπουργός της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και πρόσωπο με κύρος σε μεγάλο κομμάτι του χώρου.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμούν ότι ο Κ. Σημίτης θα μπορούσε να ενώσει την παράταξη για μια μεταβατική περίοδο χωρίς να απειλήσει τις φιλοδοξίες όσων ενδιαφέρονται να ηγηθούν.
Θα αναρωτηθείτε και τι ενδιαφέρουν όλα αυτά τη Συγγρού;
Την ενδιαφέρουν για τους εξής λόγους:
1.      Αναγκάζει την ηγεσία της να αναθεωρήσει τα σχέδιά της για διεύρυνση προς το κέντρο, καθώς τα κεντρώα στελέχη θα έχουν κι άλλη επιλογή εκτός από μια ανανεωμένη ΝΔ
2.      Η ανάκληση εξ εφέδρων πολιτικών για συνένωση της Κεντροαριστεράς ορισμένοι εκτιμούν ότι θα φέρει στην επιφάνεια ανάλογες κινήσεις που από καιρό κυοφορούνται στην Κεντροδεξιά με επικεφαλής τον Κώστα Καραμανλή.
3.      Βέβαια όλα αυτά ανήκουν στο χώρο του πολιτικού σχεδιασμού ο οποίος μπορεί να απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα. Ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι συζητούνται αποδυναμώνουν τις ηγεσίες των υπαρχόντων κομμάτων. Και σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι αυτό έχει αρχίσει ήδη να συμβαίνει, ενώ στη ΝΔ υπάρχει διάθεση από αρκετούς να ξεκινήσουν μια τέτοια συζήτηση.
Σημειώνεται τέλος ότι τέτοιες κινήσεις θα πυροδοτηθούν από ενδεχόμενη αλλαγή εκλογικού νόμου που θα δίνει τη δυνατότητα σε συνασπισμούς κομμάτων να παίρνουν το μπόνους των 50 ή 30 εδρών, ανάλογα με το τι θα αποφασιστεί να ισχύσει.
Rigillis18.bogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.