Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Δραματική προειδοποίηση Δένδια: Αν δεν αλλάξουμε το 15% σε λίγο θα μας φαίνεται «παράδεισος»



Δραματική προειδοποίηση προς το εσωτερικό της ΝΔ ότι αν το κόμμα συνεχίσει την ίδια πολιτική με τα ίδια πρόσωπα τότε το 15% που έδωσε η τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα μοιάζει με παράδεισο, απηύθυνε ο Νίκος Δένδιας, μέσω συνέντευξής του στον «Αθήνα 9,84».
Παράλληλα αναφερόμενος στην επικείμενη συμφωνία τόνισε ότι δεν πρέπει να την απορρίπτουμε εκ προοιμίου, τονίζοντας ότι το «όχι» αν δεν συνοδεύεται με πρόταση για εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, θα στερείται σοβαρότητας.
Τέλος κάλεσε την κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να κλείσει τη
συμφωνία καθώς με την υφεσιακή πολιτική της το μόνο που πετυχαίνει είναι να αυξάνει καθημερινά τους ανέργους.
 «Δεν είναι καλά τα πράγματα για εμάς και δεν θα γίνουν εύκολα καλύτερα. Αν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε, να ακολουθούμε τη λογική της στρουθοκαμήλου, να βάζουμε το κεφάλι μας στην άμμο παριστάνοντας ότι τίποτε δεν τρέχει, υιοθετώντας τη θεωρία του “ωραία πήγαμε στις εκλογές, κρατήσαμε”, τότε το 15% θα μας φαίνεται παράδεισος σε λίγους μήνες.
Τα πράγματα για εμάς είναι εξαιρετικά άσχημα. Η επιλογή μας είναι μία και μόνη: Να δούμε το πρόβλημα κατάματα και να κάνουμε αυτό που πρέπει.
Να ξεκινήσουμε άμεσα συζήτηση για το τι πήγε στραβά στις εκλογές. Να ξεκινήσουμε άμεσα συζήτηση για τη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο της νέας πρότασής μας προς την ελληνική κοινωνία.
Επί τη βάσει αυτών θα πρέπει να συζητήσουμε και ποιος θα εκπροσωπήσει αυτήν την πρόταση. Αυτό είναι το αυτονόητο, αλλά ως τώρα δεν κάνουμε τίποτα.
Αν δεν αλλάξουμε στη ΝΔ τη φυσιογνωμία μας, κινδυνεύουμε να εξαφανιστούμε».
Για το αν η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με αφορμή και τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, είπε:
«Θα μου επιτρέψετε να κρατώ επιφυλάξεις. Έχουμε ακούσει κι έχουμε δει τόσα, έχουν αλλάξει οι πληροφορίες τόσες φορές. Η κυβέρνηση σχηματίζει ή μεταφέρει λανθασμένη πληροφόρηση ή διαρρέει λανθασμένη πληροφόρηση.
Ελπίζω ότι θα λογικευθεί η κυβέρνηση και θα καταλήξει σε συμφωνία, η οποία όμως θα απέχει απ’ όσα κατά καιρούς υποσχέθηκε στην ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι βέβαιο.
Η οικονομία καταρρέει καθημερινά. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι μάχεται να αποφύγει νομοθετική ρύθμιση για ομαδικές απολύσεις.
Κάθε μέρα όμως σημειώνονται ομαδικές απολύσεις εξ αντικειμένου. Η παράλειψη της κυβέρνησης να καταλήξει σε συμφωνία δημιουργεί τεράστιο υφεσιακό υπόβαθρο στην οικονομία.
Όσα μέτρα, μάλιστα, συζητεί είναι μέτρα που συνιστούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, τα οποία εκ των πραγμάτων είναι υφεσιακά.
Ακούμε π.χ. για τις αυξήσεις στον ΦΠΑ, τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ ο οποίος υποτίθεται πως θα είχε καταργηθεί, το φόρο αλληλεγγύης που αποκαθίσταται πλήρως ενώ προηγουμένως είχε περιορισθεί στα 2/3. Οτιδήποτε έχει κάνει η κυβέρνηση είναι είτε καθυστέρηση, είτε υφεσιακό».
Για τη στάση του στην ψηφοφορία της κυβέρνησης, τόνισε:
«Πάντα επιφυλάσσεται κανείς όταν μιλά για μια συμφωνία, την οποία δεν έχει δει.
Ένα γεγονός όμως είναι αναμφισβήτητο, που δεν ισχύει σε άλλες περιπτώσεις, ότι δηλαδή είναι η μόνη πηγή χρηματοδότησης της χώρας.
Είναι αδιανόητο, αν είναι η μόνη δυνατότητα, να την απορρίψουμε. Ακόμη και μια κακή συμφωνία, αν δεν είναι ακραία, δεν μπορούμε να πούμε “όχι”.
Για να πούμε “όχι” θα πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο για να είμαστε συνεπείς, να προσφέρουμε την εναλλακτική.
Να πούμε δηλαδή από πού θα βρει η χώρα λεφτά για να επιβιώσει, να βρεθεί ρευστό για μισθούς και συντάξεις και να κινηθεί η οικονομία.
Αν αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε, το “όχι” στερείται σοβαρότητας. Το “όχι” επί της αρχής! Τι είναι η “αρχή”; Πρέπει να έχουμε μια συμφωνία για να χρηματοδοτηθούμε ή όχι;
Επί της ουσίας, θέλετε να φθάσουμε μέχρι το “παρόν” εάν υπάρχει επαρκής κυβερνητική πλειοψηφία να την ψηφίσει; Αν δεν υπάρχει, τι θα κάνουμε; Θα αφήσουμε τη χώρα χωρίς συμφωνία;.
Επί του κειμένου της συμφωνίας, είτε έρθει σε ένα είτε σε πολλά άρθρα, μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε.
Μπορούμε να διαφωνήσουμε, να συμφωνήσουμε, να ασκήσουμε κριτική αλλά επί της αρχής, αν πρέπει η χώρα να έχει συμφωνία ή όχι, δεν νομίζω πως χωρούν πολλές κουβέντες».

 Rigillis18.blogspot/ Ν. Δαυλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.